Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Novo lice zapadnog dijela grada – predstavljen prostor TEF – a na konferenciji o tržištu nekretnina

Novo lice zapadnog dijela grada – predstavljen prostor TEF – a na konferenciji o tržištu nekretnina

 

 

Na 9. međunarodnoj konferenciji o hrvatskom tržištu nekretnina, koja se 9. i 10. travnja u organizaciji tvrtke Poslovno savjetovanje Filipović održava u zagrebačkom hotelu Esplanada, predstavljen je danas i panel „Grad Šibenik: jučer, danas, sutra“.

Novo lice zapadnog dijela grada – razvoj prostora bivše tvornice TEF u atraktivnu lokaciju za budući hotel i yacht & marina resort
tema je koju je elaborirao direktor TEF – a Krešimir Šakić. Naime, 272 000 m² kopnene površine i akvatorij od 33 395 m² smještenih duž 1200 m obalnog pojasa na području šibenskog zaljeva i u blizini NP Krka svakako je jedna od najatraktivnijih nekretnina na području Jadrana. U prilog ovom području govori i izvrsna prometna povezanost kao i neposredna blizina šibenske povijesne jezgre. U 100% vlasništvu Grada Šibenika TEF je pogodan za razvoj visokokvalitetnih hotelskih, sportskih i nautičkih sadržaja.

„Posljednje desetljeće je obilježio snažan turistički razvoj Šibenika koji bilježi uzlet domaćih i stranih investicija u turizmu, kao i snažan porast izvoza. Hotel resort samo je jedan od mogućih smjerova razvoja prostora TEF – a u okviru postojeće infrastrukture te jedinstvenog geografskog, povijesnog i kulturnog okvira“, istaknuo je direktor Krešimir Šakić.

U sklopu šibenskog panela, o suradnji i postignućima između Norveške i grada Šibenika u okviru Pomorskog inovacijskog centra iNavis, govorio je nj.e. Henrik Ofstad, veleposlanik Kraljevine Norveške u Zagrebu koji je istaknuo izvanredno dobru suradnju s Gradom Šibenikom na ovom projektu. O ulozi Gradske uprave u ispunjavanju preduvjeta dolaska investitora i razvoja ulaganja na području grada Šibenika prezentaciju je održao pročelnik UO za gospodarstvo poduzetništvo i razvoj Petar Mišura predstavivši prisutnima donesenu Strategiju razvoja Grada Šibenika u okviru koje se događaju investicije te gospodarsku zonu Podi kao jednu od najperspektivnijih gospodarskih zona u Hrvatskoj i glavni  katalizator razvoja šibenskog gospodarstva.

Konferencija o tržištu nekretnina izvrsna je platforma putem koje hrvatske i internacionalne tvrtke mogu predstaviti svoje poslovanje i projekte. Na dosadašnjim konferencijama sudjelovalo je 4000 osoba iz 30 država, a na oko150 panela govorilo je više od 630 govornika. U cilju razvoja tržišta nekretnina, transparentnosti i informiranosti na konferenciji sudjeluju vlasnici i predsjednici uprava, direktori i visokopozicionirani manageri koji djeluju na tržištu nekretnina. Obzirom da Hrvatska ove godine postaje članica EU, to je i glavna tema 9. konferencije.

  Objavljeno: 10.04.2013, 14:38h