Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Obilježavanja Međunarodnog dana suzbijanja nasilja nad ženama

Obilježavanja Međunarodnog dana suzbijanja nasilja nad ženama

 

 

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana suzbijanja nasilja nad ženama (25. studeni), Policijska uprava šibensko-kninska i ove godine provodi preventivne aktivnosti.  U sklopu akcije danas,  24. studenog  s početkom u 17 sati u prostorijama Katoličke osnovne škole održat će se okrugli stol na temu „Suradnja na sprječavanju i suzbijanju nasilja u obitelji i nasilja nad ženama“. Na okruglom stolu sudjelovat će  Marinko Šaršanski  policijski službenik za prevenciju,  ravnateljica obiteljskog centra Gina Lugović, don Roko Glasnović  iz biskupskog ordinarijata, kao i Mirjana Štampalija i iz Centra za socijalnu skrb Šibenik.

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana suzbijanja nasilja nad ženama u petak, 25. Studenog u 11 sati  organizirat će se i posjet osnovnoj školi Brodarica,  gdje će se na ovu temu učenicima 7. i 8. razreda predavanje održati  policijski službenik za prevenciju, Marinsko Šaršanski, policijska službenica za maloljetničku delinkvenciju Merica  Božić i ravnateljica obiteljskog centra Gina Lugović.

Ove preventivne aktivnosti su usmjerene na senzibiliziranje javnosti i prepoznavanje nasilja, te poticanje njegova prijavljivanja

Prošle je godine Policijska uprava povodom ovog dana provela uspješnu kampanju „Živim život bez nasilja“ . 

  Objavljeno: 24.11.2011, 08:36h