Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Obilježen Međunarodni dana volontera

Obilježen Međunarodni dana volontera

 

 

Sinoć je u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ Šibenik upriličena svečana dodjela nagrada najistaknutijem volonteru/ki i organizatoru volontiranja u Šibensko-kninskoj županiji u 2022. godini. Svečanost je organizirala Udruga mladih „Mladi u EU“  u suradnji sa Savjetom mladih Grada Šibenika i Savjetom mladih Šibensko-kninske županije.

Na dodjeli su sudjelovali brojni predstavnici organizacija civilnog društva s područja Šibensko-kninske županije, volonteri te predstavnici Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije. Također, kao gosti na svečanosti su prisustvovali Luka Bogdan, zamjenik ravnateljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za programe Europske unije te Marko Pavić, predsjednik saborskog Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije koji se kratko i obratio okupljenima.

Dodijeljene su nagrade u dvije kategorije, fizička osoba – volonter/ka te pravna osoba – organizator volontiranja.

Nagradu za najistaknutijeg volontera/ku ove godine osvojio je Šime Martinović, volonter koji je organizirao i sudjelovao na brojnim akcijama čišćenja podmorja, obala i kopna na području cijele županije, organizirao i održavao razna predavanja i  radionica za djecu i mlade na temu ekologije i zaštite prirode te sudjelovanje u organizaciji maškara u Zatonu koje su se prvi put održale nakon punih 6 godina.

Uz Šimu Martinovića, u kategoriji fizičkih osoba bili su nominirani i Mirjana Labura, Daliborka Jozić te zajedno Ivana Vlaić i Katarina Jurlin. Labura je volonterski pomagala potrebitima, Jozić starijim osobama, a Vlaić i Jurlin pomagale su ukrajinskim izbjeglicama u učenju hrvatskog jezika.

Nagradu za najistaknutijeg organizatora volontiranja ove godine osvojila je Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ koja je tijekom 2022. godine organizirala je i provela veliki broj volonterskih programa realiziranih kroz projekt „Nepoznata Krka – skrivena blaga gornje i srednjeg toka rijeke Krke. “. Ukupno je volontiralo 66 volontera kroz 4 volonterske pozicije (Istraživač tržišta, Čistač obale Krke, Arheološki suradnik, Edukativno-kreativni suradnik) sa odrađenih 4396 volonterskih sati. Suradnja nacionalnog parka i volontera doprinijela je bolje poznavanju i razumijevanju zaštićenog područja, znanstvenom i edukativnom napretku i očuvanju okoliša.

Uz NP Krka, u kategoriji pravnih osoba bila je nominirana i Udruga Aurora iz Šibenika, Udruga Šibenski potrošač te Razvojni europski centar inicijativa.

Cilj organizacije Nagrade za volontere i organizatore volontiranja u Šibeniku je poticanje volonterskog rada u lokalnoj zajednici i to nagrađivanjem volonterskog doprinosa pojedinaca i organizacija koje organiziraju volontiranje.

  Objavljeno: 06.12.2022, 12:33h