Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Obilježena 31. godišnjica smrti Dražena Petrovića

Obilježena 31. godišnjica smrti Dražena Petrovića

 

 

Od prerane smrti Dražena Petrovića, jednog od najboljih košarkaša svih vremena, koji je u hrvatskoj, europskoj i svjetskoj košarci ostavio neizbrisiv trag minula je 31 godina. Stoga su se danas kod njegovog spomenika na Baldekinu, uz prigodni program, brojni Šibenčani i zaljubljenici u sport i košarku prisjetili košarkaške legende

Uz Draženov spomenik, a potom i kod koša u Ulici Petra Preradovića, cvijeće su položili zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta,  župan Marko Jelić , predstavnici Zajednice sportova Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije te članovi brojnih sportskih klubova i udruga.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta u svom obraćanju podsjetio je na to da je Dražen imao sve kvalitete koje čovjeka čine kompletnim,  vrhunski sportski talent ali i iznimne ljudske vrijednosti zbog kojih je bio i ostao uzor i inspiracija generacijama mladih sportaša, ali i svojim sugrađanima.

Okupljenima se obratio i župan Marko Jelić, a program su vodili učenici učiteljice Ivane Guberina iz OŠ „Juraj Šižgorić“, dok je u glazbenom dijelu programa nastupila klapa „Bunari“.  Upaljenim bakljama počast velikom Draženu odali su i predstavnici Šibenskih funcuta.

U spomen na šibenskog košarkaškog Mozarta, u organizaciji Škole košarke Dražen Petrović  ove će godine biti održan turnir „Sjećanje na Dražena“ u ženskoj košarci (U14).  Odigravanje košarkaških utakmica u okviru tradicionalnog sportskog turnira započinje  u subotu, 8. lipnja 2024. godine u 15 sati u sportskoj dvorani OŠ Meterize

  Objavljeno: 07.06.2024, 12:42h