Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Od petka počinju online upisi djece na radionice 61. MDF-a

Od petka počinju online upisi djece na radionice 61. MDF-a

 

 

Međunarodni dječji festival (MDF)  u Šibeniku, 61. po redu,  ove godine počinje 19. lipnja i traje do 3. srpnja.  Tijekom dva festivalska tjedna  više od 500 djece polazit će radionički program koji se i ove godine može pohvaliti raznovrsnošću, kvalitetom, no i činjenicom da je Festival i u ovom segmentu, pandemiji unatoč, uspio sačuvati epitet međunarodnog događanja.
Upisi djece u radionice počinju u petak, 4. lipnja i to od podne. U skladu sa željama i sklonostima svoje djece, roditelji  mogu birati između čak 33 radionice,  njihov kompletan popis objavljen je na službenoj stranici  www.mdf-radionice.com a upisi će se obaviti online. Djecu čekaju voditelji poput Nika Titanika, Anamarije Asanović, Rije Trdin, Ljiljane Velkovske i mnogih drugih poznatih imena iz zemlje i svijeta.


- Veliko nam je zadovoljstvo što i ove godine djeci možemo ponuditi impozantan broj radionica. Jedna od najvećih draži i poklona djeci je to što na otvorenim trgovima imaju priliku surađivati s brojnim umjetnicima i upoznati ih. To je ono što već šest desetljeća obilježava brojne generacije i zbog čega je kreativna snaga Šibenika toliko izražena. Doći u priliku da imamo sve te umjetnike iz Hrvatske i svijeta nešto je na što Međunarodni dječji festival obraća veliku pažnju - poručila je Ines Nimac, stručna suradnica i voditeljica radioničkog programa MDF-a.


Na popisu objavljenom već sada, tri dana uoči upisa, mogu se pronaći radionice iz glavnog radioničkog programa. Također radionice koje se pripajaju iz Literarnog programa čija je savjetnica Maja Zrnčić, inače voditeljica programa Ruksak(pun) kulture pri Ministarstvu kulture i medija, te sedam filmskih radionica Željka Šturlića, dugogodišnjeg suradnika i velikog prijatelja Festivala. Radionički program ove godine broji dvije međunarodne suradnje u filmskim radionicama s gostima iz Češke i Slovenije.  
Neki od voditelja su predstavnici Fondacije Mersad Berber te Liljana Velkovski,  muzejska pedagoginja Klovićevih dvora u Zagrebu. U pripremi je i radionica „Kapetan Ivo u lovu na dugu“ prema istoimenoj slikovnici autorskog dua - Anamarije Asanović, poznate splitske dizajnerice i Marije Pajić, televizijske reporterke, koje će i raditi s djecom. Na Festival stiže poznato ime iz svijeta karikatura - Nik Titanik, a radionicu će održati i Olja Dešić, članica benda Fiumensi i ravnateljica svjetski poznate glazbene škole Yamaha music school s nekoliko podružnica u Hrvatskoj.


MDF i ove godine njeguje inkluzivnost te je u radionički program uvrštena radionica filcanja vune s voditeljima iz Rijeke, a riječ o tehnici koja se koristi u terapijskom radu s djecom.
- Od novih medija izdvaja se informatička radionica Multimedija u pokretu, a kao novinu donosimo radionicu kritičkog mišljenja te druge dramske, plesne i likovne radionice koje će zasigurno obradovati naše male polaznike - istaknula je Anita Travčić, savjetnica za radionički program MDF-a.

  Objavljeno: 01.06.2021, 10:32h