Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

„Od sada možemo govoriti o TEF-u u izgradnji“

„Od sada možemo govoriti o TEF-u  u izgradnji“

 

 

Na konferenciji za medije od 9. siječnja 2013. godine javnost je informirana o završetku realizacije projekta termičke obrade opasnog otpada s prostora TEF-a, a najavljeno je i kako su, u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, naručene dodatne analize za dio materijala za koji u tom trenutku nisu postojale pouzdane informacije o tome je li neopasan.

Nakon izvršenog uzorkovanja i provedenih analiza, u petak 25. svibnja 2013. godine, od strane ovlaštenog laboratorija koji je vršio analize, dobiven je Skupni ispitni izvještaj osnovne karakterizacije za odlagalište neopasnog otpada broj O/478 – 498/13. Sukladno ranijim očekivanjima, provedena ispitivanja su potvrdila kako svaki od ispitivanih uzoraka "zadovoljava uvjete za odlagalište neopasnog otpada prema Pravilniku o načinima i uvjetima odlaganja otpada, kategorijama i uvjetima rada za odlagališta otpada (NN 117/07)".

„Na kraju ovog iznimno složenog i napornog posla, posebnu zahvalnost upućujem ministru zaštite okoliša i prirode Mihaelu Zmajloviću i direktoru Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dinku Poliću koji su od samog stupanja na dužnost prepoznali važnost završetka ovog projekta i u njegovoj realizaciji pružili punu podršku Gradu Šibeniku i TEF-u“, istaknuo je direktor Krešimir Šakić.

Ovim analizama je potvrđeno kako na prostoru TEF-a više nema opasnog otpada te da je sanacija uspješno dovedena do kraja pa se u narednom periodu aktivnosti mogu preusmjeriti na rješavanje dužničko-vjerovničkih odnosa i valorizaciju ovog izuzetno vrijednog prostora.

„Ovo je konačan zaključak na sve dezinformacije o opasnom otpadu na TEF – u. U četiri godine smo sanirali prostor TEF – a bez da smo trošili novac građana Šibenika. Sada se TEF okreće budućnosti i od poduzeća u razgradnji postaje poduzeće u izgradnji“, kazao je gradonačelnik dr. Ante Županović.

TEF – u predstoji konsolidacija financijskih dugovanja u suradnji s Vladom Republike Hrvatske. 28 ha komunalno opremljenog prostora čini TEF jednim od najatraktivnijih zemljišta investitorima na Jadranu. Idejno rješenje luke nautičkog turizma već postoji, a uz mogućnost gradnje hotela i društvenih sadržaja TEF će biti značajan impuls razvoju šibenske stare gradske jezgre.

 

 

 

 

 

 

  Objavljeno: 27.05.2013, 10:48h