Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Odobreno preko 2 milijuna kn za projekt deinstitucionalizacije socijalnih usluga

Odobreno preko 2 milijuna kn za projekt deinstitucionalizacije socijalnih usluga

 

 

Sredstva u visini od 2.352.000,00 kn prihvatljivih troškova odobrena su za provedbu projekta  '' Proces deinstitucionalizacije na području nadležnosti Centra za socijalnu skrb Šibenik''.

Projekt je u potpunosti sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Partner na projektu je Grad Šibenik, a trajanje projekta je 24 mjeseca.

Projektne aktivnosti provodit će se na području grada Šibenika, Vodica i Skradina te općina Rogoznica, Primošten, Bilice, Tribunj, Pirovac, Tisno i Murter.

Cilj projekta je nastavak pružanja podrške procesu deinstitucionalizacije na području grada Šibenika kroz provedbu i unaprjeđenje izvaninstitucijskih socijalnih usluga, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade s ciljanom skupinom te podizanjem svijesti javnosti o pravima ranjivih skupina. Ciljane skupine projekta su: sudionici s invaliditetom, osobe mlađe od 25 godina (djeca i mlađe punoljetne osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi, kao i s problemima u ponašanju, djeca s teškoćama u razvoju, djeca bez pratnje) te druge osobe u nepovoljnom položaju sa područja nadležnosti CZSS Šibenik.

U sklopu provedbe projekta zaposlit će se 4 stručnjaka u Centru za socijalnu skrb Šibenik na period od 24 mjeseca, koji će djelovati kao mobilni timovi i neposredno na terenu pružati socijalne usluge ranjivim korisničkim skupinama.

Projektom će se provoditi razne aktivnosti  vezane uz prevenciju institucionalnog smještaja i smanjenje broja korisnika usluge smještaja. Uspostavit će se 2 mobilna tima koja će obilaziti štićenike u udaljenim mjestima pod nadležnosti CZSS Šibenik, adaptirati će se i opremiti prostor Obiteljskog centra i sjedište CZSS.

U sklopu provedbe projekta osposobiti će se i dodatno educirati zaposlenici Centra koji rade s pripadnicima ciljanih skupina, a jačanje kapaciteta stručnjaka u Centru rezultirati će kvalitetnijim pružanjem izvaninstitucijskih socijalnih usluga i uspješnoj provedbi procesa deinstitucionalizacije.

Bitna aktivnost u sklopu provedbe projekta je i podizanje svijesti javnosti o važnosti procesa deinstitucionalizacije i prava ranjivih skupina. Organizacijom predavanja, okruglih stolova, konferencija i info pultova kao i distribucijom promotivnih materijala postići će se povećanje svijesti javnosti i lokalne zajednice o važnosti procesa deinstitucionalizacije te prava ranjivih skupina društva s naglaskom na život u zajednici.

  Objavljeno: 14.09.2021, 09:34h