Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana 18. sjednica Gradskog vijeća grada Šibenika

Održana 18. sjednica Gradskog vijeća grada Šibenika

 

 

U Kući umjetnosti Arsen danas je održana 18. sjednica Gradskog vijeća grada Šibenika. Na početku sjednice održan je aktualni sat na kojem su vijećnici imali mogućnost postavljati pitanja gradonačelniku i njegovom zamjeniku, a potom je održana rasprava po točkama Dnevnog reda.

Vijećnici su usvojili prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o ustrojstvu Gradske uprave Grada Šibenika. Usvojen je i prijedlog Izmjene i dopune Plana upravljanja pomorskim dobrom na području Grada Šibenika za razdoblje od 2024. do 2028. godine.
Prihvaćen je i prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o osnivanju javne ustanove „Centar za pružanje usluga u zajednici Grada Šibenika“ te prijedlog Zaključka o davanju prethodne suglasnosti na Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Statuta Centra za pružanje usluga u zajednici Grada Šibenika.

U nastavku sjednice gradski vijećnici prihvatili su prijedlog Odluke o izgledu službene odore, te izgledu i sadržaju službene iskaznice pomorskog redara. Usvojen je prijedlog Odluke o poništenju postupka davanja koncesije za obavljanje dimnjačarskih poslova, kao komunalne djelatnosti, na području Grada Šibenika budući da do roka za dostavu ponuda nije pristigla ni jedna ponuda.

Prihvaćeni su i prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Grada Šibenika te prijedlog Odluke o imenovanju članova Povjerenstva za davanje mišljenja o izuzecima od privremene zabrane izvođenja građevinskih radova.

Vijećnici su prihvatili i prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o korištenju gradskih parkirališta. Temeljem navedene odluke o davanju koncesije na lučkom području Gradske luke Šibenik-lučki bazen: uvala Vrnaža, od strane Lučke uprave Šibensko-kninske županije, Gradskom parkingu d.o.o. je dodijeljena koncesija  za gospodarsko korištenje u svrhu obavljanja djelatnosti organizacije i naplate parkinga. Također je i usvojen i prijedlog Odluke o davanju prethodne suglasnosti na Izmjene i dopune općih uvjeta ugovora o korištenju javnih parkirališta s naplatom.

U nastavku sjednice usvojen je i prijedlog prijedlog Odluke o dopuni Odluke o nerazvrstanim cestama – popis cesta, ulica i trgova Grada Šibenika. Prihvaćena je Odluka o kupnji zemljišta za potrebe izgradnje osnovne škole u Ražinama  te sljedeće pripadajuće odluke – Odluka o ukidanju statusa javnog dobra kat.čest.br. 5995/8 K.O. Šibenik, Odluka o ukidanju statusa javnog dobra kat.čest.br. 4687/1 K.O. Šibenik te Odluke o ukidanju statusa javnog dobra kat.čest.br. 5977/4 K.O. Šibenik.

Gradski vijećnici prihvatili su i sljedeće točke: prijedlog Odluke o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi - nerazvrstane ceste za čest.br. 1401/12 K.O. Šibenik, prijedlog Odluke o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi – za čest br. 1855/5  K.O. Žirje te prijedlog Odluke o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi - nerazvrstane ceste za čest.br.5412/38 K.O. Donje Polje.

Usvojen je i prijedlog Odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija osnovnog školstva Grada Šibenika za 2024. godinu te prijedlog Plana rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini osnovnih škola Grada Šibenika za 2024. godinu.

Na sjednici su vijećnici odlučivali te prihvatili prijedlog Odluke o načinu sazivanja, radu i odlučivanju na zboru građana Grada Šibenika.

U nastavku je prihvaćen i prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika kojom se utvrđuje koeficijent referenta- pomorskog redara.

Potom su usvojena sljedeća rješenja: prijedlog Rješenja o izmjeni Rješenja o izboru Odbora za društvene djelatnosti Gradskog vijeća Grada Šibenika, prijedlog Rješenja o izmjeni Rješenja o izboru Odbora za suradnju s općinama, gradovima, regijama i međunarodnu suradnju Gradskog vijeća Grada Šibenika,  prijedlog Rješenja o izmjeni Rješenja o izboru Odbora za zaštitu okoliša Gradskog vijeća Grada Šibenika te prijedlog Rješenja o dopuni Rješenja o izboru Odbora za dodjelu nagrada i drugih priznanja Gradskog vijeća Grada Šibenika.

Vijećnici su prihvatili i prijedloge Zaključka o prihvaćanju: Izvješća o radu Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika za 2023. godinu te Izvješća o radu i financijskog izvještaja Centra za pružanje usluga u zajednici Grada Šibenika za 2023. godinu.

Na znanje su primili Izvješće o radu Savjeta mladih Grada Šibenika za 2023. godinu te su usvojili prijedlog Zaključka o donošenju Lokalnog programa za mlade Grada Šibenika – Prijedlog za razdoblje 2023.-2025. godine te prijedlog Zaključka o prihvaćanju Programa rada Savjeta mladih Grada Šibenika s financijskim planom za 2024. godinu.

Vijećnici su primili na znanje i Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje srpanj-prosinac 2023. te su usvojili prijedlog Rješenja o utvrđenju prijedloga za imenovanje sudaca porotnika Općinskog suda u Šibeniku.

 

  Objavljeno: 13.03.2024, 11:23h