Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana 20. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

Održana 20. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

 

 

U Velikoj dvorani Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora danas je održana 20. sjednica Gradskog vijeća Šibenika na kojoj su, nakon aktualnog sata, prihvaćeni prijedlozi godišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Grada Šibenika za 2019. godinu i odluke o raspodjeli rezultata za istu godinu. Ukupno izvršenje proračuna za 2019. godinu u iznosu od oko 257 milijuna kuna, odnosno 89,97 posto planiranih sredstava pokazatelj je, istaknuto je na sjednici šibenskog predstavničkog tijela, nastojanja da se realiziraju zadani ciljevi i programi.

Vijećnici su se upoznali i sa preraspodjelom sredstava između prošlogodišnjih proračunskih stavki te su prihvatili izvješća o  izvršenju programa održavanja kao i gradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture, javnih potreba u  kulturi, tehničkoj kulturi i znanosti,  programe zdravstvene zaštite  i pomoći socijalno ugroženim, nemoćnim i drugim osobama te  javnih potreba u  sportu, predškolskom odgoju i obrazovanju grada Šibenika za prošlu godinu.

Izmjenama i dopunama Odluke o korištenju gradskih parkirališta koja je također usvojena, pristupilo se zbog izgradnje i puštanja u rad javne garaže Poljana. Garaža Poljana svrstana je u parkirališnu zonu B, dok je dio Ulice kralja Zvonimira sa 10 novih parkirališnih mjesta uvršten u 1. parkirališnu zonu, pa će se započeti sat tijekom cijele godine na toj lokaciji naplaćivati 5 kuna. Precizirani su i uvjeti korištenja javnih parkirališta s naplatom i javne garaže.

Na sjednici Gradskog vijeća podržan je i prijedlog odluke o izradi Izmjena i dopuna (IX.) Generalnog urbanističkog plana grada Šibenika zbog osiguranja prostorno-planskih uvjeta za gradske razvojne projekte u skladu sa financijskim okvirom Europske unije (VFO) za razdoblje 2021.-2027. Resorni uredi prići će i  izradi Urbanističkog plana uređenja ugostiteljsko turističke zone Jasenovo i, s tim u vezi,  prilagodbi Prostornog plana uređenja Grada Šibenika.

Većinom glasova usvojen je i prijedlog Odluke o komunalnom redu koja je usklađena sa novim Zakonom o komunalnom gospodarstvu. Vijećnici su se također složili da se zbog izvanredne situacije uzrokovane pandemijom, gubitka sponzora i osiguranja poslovanja za iduće sezone, Hrvatskom nogometnom klubu Šibenik s.d.d. izda jamstvo za kreditno zaduženje primjereno krajnjem roku namirenja tražbine od 10 godina (umjesto dosadašnjih 5).

Odluka o prodaji dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik s.d.d. u vlasništvu Grada Šibenika, pak, izmijenjena je i prilagođena trenutnom natjecateljskom rangu kluba u Prvoj nogometnoj ligi, a na sjednici Gradskog vijeća trgovačko društvo Bikarac d.o.o. ishodilo je suglasnost za zaduženje putem financijskog leasinga za kupnju nove cisterne za prijevoz vode i nadogradnju cisterne za vodu.

Vijećnici su podržali prijedlog da ulica od ceste za Zablaće (LC 650610) koja prolazi kroz uvale sv. Petar i Duboka do uvale Panikovac ubuduće  nosi ime Jelenka Brnića Boće, pripadnika  SJP  "Jastrebovi" koji je poginuo u jeku Domovinskog rata  (1994. godine)  na velebitskom predjelu Dušice.

U nastavku sjednice dopunom Odluke o nerazvrstanim cestama, Grad Šibenik upotpunio je jedinstvenu bazu podataka sa još 12 cesta koje do sada nisu bile evidentirane na Popisu cesta, ulica i trgova Grada Šibenika, dok su status javnog dobra izgubile dvije zemljišne čestice.

Izmijenjena je i dopunjena Odluka o osnivanju, kao i Statut Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, dok će po prihvaćenoj Odluci o ostvarivanju prava na novčanu pomoć roditeljima za novorođeno dijete,  zahtjev za takvim vidom potpore roditelji ubuduće, osim predaje osobno u pisanom obliku i putem elektroničke pošte,  moći podnositi posredstvom sustava eNovorođenče.

Vijećnici su se usuglasili da se za ravnatelja Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ Šibenik imenuje prof. Vilijam Lakić, dosadašnji ravnatelj ustanove, dok je Vlasta Ćaleta imenovana vršiteljicom dužnosti ravnateljice Centra za pružanje usluga u zajednici Grada Šibenika.Također su imenovani i članovi Upravnog vijeća Javne ustanove u kulturi Tvrđava kulture Šibenik, kao i Vijeća za davanje koncesijskog odobrenja.

Prihvaćeni su izvještaji o radu (poslovanju) s financijskim izvješćima za 2019. godinu: Gradskog parkinga d.o.o.,  Čempresa d.o.o.,  Poda d.o.o. te  Javne ustanove u kulturi Tvrđava  kulture Šibenik,  Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“,  Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, Muzeja Grada Šibenika, Javne ustanove „Športski objekti  Šibenik“ kao i  Centra za pružanje usluga u zajednici Grada Šibenika.

Nazočni vijećnici primili su na znanje Izvješće o korištenju sredstava tekuće pričuve gradskog proračuna za ožujak ove godine, a prethodnu suglasnost dali su na izmjene i dopune Statuta Osnovnih škola Brodarica,  Faust Vrančić,  Juraj Šižgorić,  Meterize, Tina Ujevića, Vidici i Vrpolje te su prihvatili izvješće o radu Savjeta mladih Grada Šibenika za prošlu godinu.

  Objavljeno: 16.06.2020, 13:42h