Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana 32. sjednica Gradonačelnikovog kolegija

Održana 32. sjednica Gradonačelnikovog kolegija

 

 

„Šibenik će biti solidaran grad, ali neće plaćati tuđe račune.“ kazao je gradonačelnik dr. Ante Županović na 32. sjednici Gradonačelnikovog kolegija komentirajući smanjena decentralizirana sredstva u 2011.g. u sklopu 1. točke Dnevnog reda: Nacrta izmjena i dopuna Proračuna Grada Šibenika za 2011. godinu. „Iako su ta sredstva smanjena mi smo svoje obveze izvršili i kada je riječ o Javnoj vatrogasnoj postrojbi i kada je riječ o regionalnom vodovodu i drugim projektima koji se realiziraju na području drugih jedinica lokalne samouprave u našoj županiji, a najveći teret (a kada je riječ o Javnoj vatrogasnoj postrojbi i jedini teret) snosi Grad Šibenik i njegovi građani.“, bio je rezolutan gradonačelnik, te u nastavku sjednice pojasnio kako  ovim Izmjenama i dopunama proračuna Grada Šibenika za 2011. godinu predlaže se smanjenje visine Proračuna za 2.929.000,00 kuna. Ukupni prihodi i primici planiraju se u iznosu od 188.498.000,00 kn, dok se rashodi i izdaci planiraju u ukupnom iznosu od 181.716.000,00 kn ili manje za 9.711.000,00 kn. Izmjenama i dopunama Proračuna za 2011. obvezni smo planirati manjak prihoda iz prethodnih godina, a kako isti  nije bio planiran u Proračunu za 2011. godinu predlaže se planirani iznos od 6.782.000,00 kn u ovim Izmjenama. Pročelnica za financije Ksenija Slavica osvrnula se na ostvarenje prihoda Proračuna za razdoblje od 01.01.11.-28.10.11., te kazala: „Pad ostvarenja bilježe prihodi od poreza na promet nekretnina, prihodi od zakupa i iznajmljivanja imovine u vlasništvu Grada i prihodi vodnoga gospodarstva. Zbog manjeg prometa na tržištu nekretnina slabije je i ostvaren ovaj prihod. Prihodi od zakupa i iznajmljivanja imovine manje se ostvaruju zbog  gospodarske krize, te je Gradonačelnik i u 2011. godini donio odluku o 10% manjem iznosu zakupnina. Prihodi vodnoga gospodarstva u dijelu - prihodi iz cijene vode - po novom Zakonu o vodama, koji je stupio na snagu 2011. godine, nisu više prihodi proračuna JLS-a, već prihod koncesionara. Ostali prihodi u Prijedlogu Izmjena planirani su na osnovi ostvarenja istih i očekivanog ostvarenja do kraja godine. U strukturi ukupnih rashoda i izdataka predlaže se smanjenje rashoda za 9.861.000,00 kn, sa 182.527.000,00 kn na iznos od 172.666.000,00 kn, dok se predlaže povećanje  izdataka za  150.000,00 kn, odnosno sa 8.900.000,00 kn na iznos od 9.050.000,00 kn.“


Sukladno 1. točci Dnevnog reda upućen je Gradskom vijeću na donošenje cijeli niz odluka:

Nacrt odluke o izmjenama Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Šibenika za 2011. godinu

Nacrt odluke o izmjenama Programa održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Šibenika u 2011. godini
Nacrt izmjena Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2011. Godini
Nacrt
  izmjena Programa javnih potreba u sportu za 2011. godinu
Nacrt odluke o izmjeni i dopuni Programa javnih potreba u kulturi Grada Šibenika za 2011. godini
Nacrt odluke o izmjeni programa Zdravstvene zaštite i pomoći socijalno ugroženim, nemoćnim i drugim osobama Grada Šibenika za 2011. godinu

Nacrt odluke o pristupanju usklađenju Generalnog urbanističkog plana Grada Šibenika s Prostornim planom uređenja Grada Šibenika pojasnio je pročelnik Petković kazavši kako, s obzirom na neusklađenost Plana s planom šireg područja – Prostorni plan uređenja Grada Šibenika te drugom zakonskom i podzakonskom regulativom koja se odnosi na područje prostornog uređenja u Generalnom urbanističkom plana grada Šibenika, potrebno je brisati planiranu obilaznicu na obodu grada – od  petlje/raskrižja NJIVICE do petlje/raskrižja DUMBOČICA.  Također potrebno je revidirati broj i vrstu prostornih planova koje je potrebno izraditi kao preduvjet za izdavanje odobrenja za gradnju u skladu s člankom 75., stavak 2. i 3. Zakona. “U postupku usklađenja uskladiti će se i druge manje neusklađenosti ODREDBI ZA PROVOĐENJE. Usklađenje dokumenata prostornog uređenja postupak je koji ne podliježe provođenju javne rasprave, ali donošenje Odluke o usklađenju pretpostavlja provođenje postupka u kojem sudjeluje i unutar kojeg odlučuje predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave – Gradsko vijeće Grada Šibenika. “, kazao je Petković


Gradskom vijeću upućena je na donošenje i odluka o izradi Odluke o stavljanju izvan snage Detaljnog plana uređenja Šubićevac – ex Poliplast, zatim odluka o stavljanju izvan snage Odluke o izradi Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja Šubićevac-ex Poliplast, odluka o izradi Urbanističkog plana uređenja Jadrija – zapad.

Nacrt odluke o izmjeni Odluke o komunalnom redu pojasnio je pomoćnik komunalnog pročelnika Ante Crvelin kazavši: „Zbog iskazanog interesa pravnih i fizičkih osoba, ovom izmjenom Odluke o komunalnom redu predlaže se da gospodarski subjekti mogu sklapati ugovore za oglašavanje i reklamiranje na stupovima javne rasvjete. Ugovorom s nadležnim upravnim tijelom za gospodarenje gradskom imovinom Grada Šibenika, utvrdit će se  lokacija rasvjetnog stupa koji se koristi za postavljanje reklame, naknada za korištenje rasvjetnog stupa, vrijeme korištenja i dimenzije reklame.”


Gradskom vijeću proslijeđena je na donošenje Odluka o povjeravanju obavljanja komunalnih poslova komunalne djelatnosti sakupljanja i postupanja s neupisanim psima te s napuštanjem i izgubljenim životinjama na temelju ugovora na području Grada Šibenika, zatim Odluka o povjeravanju obavljanja komunalnih poslova komunalne djelatnosti dezinsekcije i deratizacije javnih površina na temelju ugovora na području Grada Šibenika, te niz Odluka vezano uz postupak legalizacije bespravno sagrađenih objekata; Nacrt odluke o vrijednostima jediničnih iznosa za položajne zone pojasnila je pročelnica Ljiljana Giljanović. „Odlukom o komunalnom doprinosu su, ovisno o pogodnosti položaja određenog područja i stupnja opremljenosti objektima i uređajima komunalne infrastrukture, određene ukupno dvije zone, i to: 1, zona – područje naselja Šibenik omeđeno Njivicama, Meterizama, Šubićevcem, Vidicima i Mandalinom I 2. zona – ostala naselja i dijelovi naselja Grada Šibenika. Uredbom o naknadi za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada u prostoru utvrđeni su u članku 5. iznosi jedinične naknade NP za položajne zone, i to u okviru raspona. Za prvu zonu raspon je od 20,00 do 25,00 kuna, a za drugu zonu od 15,00 do 19,99 kuna.Predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave ima pravo u okviru raspona utvrditi iznos jedinične naknade NP, što se i čini ovim prijedlogom odluke.   “, kazala je Giljanović.

 
Nacrt odluke o broju etaža koje se mogu ozakoniti na nezakonito izgrađenoj zgradi također je pojasnila pročelnica Giljanović kazavši kako na nezakonito izgrađenoj zgradi izgrađenoj protivno prostornom planu može se, protivno prostornom planu, prema odredbi članka 4. stavka 3. Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, osim dvije etaže od kojih je druga potkrovlje, ozakoniti još jednu etažu, ako se takva zgrada nalazi unutar građevinskog područja, i još podrum i jednu etažu, ukoliko se takva zgrada nalazi izvan građevinskog područja.


Kolegij je završio Godišnjim izvješćem o radu Gradskih vrtića Šibenik za pedagošku godinu 2010/2011koejg je predstavila ravnateljica te gradske ustanove Mladenka Jerkov.    

  Objavljeno: 07.11.2011, 13:29h