Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana 7. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

Održana 7. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

 

 

U Kući umjetnosti Arsen danas je održana 7. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika. Pred vijećnicima su se našli Prijedlog Godišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Grada Šibenika za 2021. godinu koji je prihvaćen, kao i Prijedlog Odluke o raspodjeli rezultata za 2021. godinu. Prihvaćen je i Prijedlog Zaključka o primanju na znanje Odluke o preraspodjeli sredstava između proračunskih stavaka u 2021. godini.

Izglasani su i Prijedlozi Zaključka o prihvaćanju Izvješća o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Šibenika u 2021. godini, Programa gradnje objekata i  uređaja komunalne infrastrukture na području Grada Šibenika u 2021. godini, Programa javnih potreba u  kulturi, tehničkoj kulturi i znanosti Grada Šibenika za 2021. godinu, Programa zdravstvene zaštite  i pomoći socijalno ugroženim, nemoćnim i drugim osobama Grada Šibenika za  2021. godinu , Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju Grada Šibenika za 2021. godinu,  Programa javnih potreba u sportu za 2021. godinu te Programa javnih potreba u osnovnom školstvu Grada Šibenika za 2021. godinu.

Vijećnici su se usuglasili i oko Prijedloga I. Izmjene i dopune Proračuna Grada Šibenika za 2022. godinu i projekcija za 2023. i 2024. godinu. Obrazloženo je da je Proračun Grada Šibenika za 2022. godinu usvojen u iznosu od 431.500.000,00 kuna s uključenim sredstvima za djelomično pokriće manjka iz prethodnih godina u iznosu od 21.517.000,00 kuna. Ovim Izmjenama i dopunama Proračuna Grada Šibenika predlaže se povećanje za 12.700.000,00 kuna u odnosu na Proračun za 2022. godinu te iznosi 444.200.000,00 kuna, također uključujući sredstva za djelomično pokriće manjka iz prethodnih godina u iznosu od 21.517.000,00 kuna.

Izglasan je Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Šibenika za 2022. godinu zbog donošenja novog Zakona o proračunu koji vrijedi od 1. siječnja 2022. godine. Naime, zbog nemogućnosti izmjena projekcija, a izvjesno je da već Prijedlogom i izmjenom Proračuna Grada Šibenika za 2022. godinu dolazi do izmjena koje će utjecati i na projekciju sljedeće dvije proračunske godine, nužno je bilo da Gradsko vijeće navede koje se financijske promjene očekuju u sljedeće dvije projicirane proračunske godine, što se konkretno odnosi na aktivnost – Subvencije javnog prijevoza kojom se predlaže osiguravanje sredstava u 2023. godini u iznosu od 10.000.000,00 kuna i u 2024. godini u iznosu od 10.000.000,00 kuna.

Vijećnici su prihvatili i Prijedlog Izmjena Programa održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Šibenika u 2022. godini, kao i Prijedlog Izmjena Programa gradnje komunalne infrastrukture na području Grada Šibenika u 2022. godini. Program održavanja komunalne infrastrukture se usklađuje za 650.000,00 kuna zbog povećanog obima poslova na stavkama uređenja, održavanja i sadnje zelenih površina. Što se tiče komunalne infrastrukture, izmjenom su utvrđeni projekti za koje se umanjuju sredstva financiranja te se ostavljaju minimalna sredstva kako bi se s istima financirali projekti gradnje ili rekonstrukcije u 2022. godini, a to su rekonstrukcija Ulice 3. studenog, uređenje ulica na Jamnjaku, rekonstrukcija Ulice Narodnog preporoda te izgradnja biciklističke staze. Ovom izmjenom se umanjuje i iznos za uređenje dječjih i sportskih igrališta kako bi se sufinancirala izgradnja parketa u dvorani OŠ Meterize.

Prihvaćen je Prijedlog Odluke o izmjeni Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju Grada Šibenika za 2022. godinu, kao i Prijedlog Odluke o izmjenama Programa javnih potreba u kulturi, tehničkoj kulturi i znanosti Grada Šibenika za 2022. godinu te su sredstva povećana za Crveni križ i sanaciju Dolačkog bedema. Vijećnici su se usuglasili i oko Prijedloga Odluke o I. izmjenama i dopunama Programa javnih potreba u sportu Grada Šibenika za 2022. godinu te oko Prijedloga Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o socijalnoj skrbi i drugim socijalnim pravima građana grada Šibenika. Naime, usklađuje se Odluka s novim Zakonom o socijalnoj skrbi kojim se redefinira naknada za troškove stanovanja koja mora obuhvaćati najamninu, komunalne naknade, troškove grijanja, vodne usluge te troškove koji su nastali zbog radova na energetskom povećanju energetske učinkovitosti zgrade.

Vijećnici su prihvatili i Prijedlog Kodeksa ponašanja članova Gradskog vijeća Grada Šibenika. Kodeksom se uređuje sprječavanje sukoba interesa između privatnog i javnog interesa u obnašanju dužnosti članova Gradskog vijeća i članova radnih tijela Gradskog vijeća, način praćenja primjene Kodeksa, tijela koja odlučuju o povredama Kodeksa te druga pitanja od značaja za sprječavanje sukoba interesa.

Nadalje, prihvaćen je Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o ovjeravanju obavljanja komunalnih djelatnosti, kao i Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o obavljanju komunalnih djelatnosti na temelju koncesije. Potonjom izmjenom Odluke izbrisana je komunalna djelatnost obavljanja linijskog prijevoza putnika kao djelatnosti koja se obavlja na temelju ugovora o koncesiji. Razlog tome je namjera da se ista obavlja povjeravanjem obavljanja trgovačkom društvu u vlasništvu Grada Šibenika. Vijećnici su prihvatili i Prijedlog Odluke o izradi Izmjena i dopuna (V.) Urbanističkog plana uređenja gospodarske zone Podi  te Prijedlog Odluke o ukidanju statusa javnog dobra na dijelu čestice u Konjevratima.

Vijećnici su prihvatili Prijedlog Odluke o uključivanju dodatnog naselja u Lokalnu akcijsku grupu „More 249“ i  Prijedlog Odluke o usvajanju Akcijskog plana energetski održivog razvoja i prilagodbe klimatskim promjenama za Grad Šibenik (Sustainable Energy and Climate Action Plan – SECAP). Riječ je o dokumentu koji identificira zatečeno stanje te daje jasne odrednice za provedbu projekata i mjera energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije te prilagodbe učincima klimatskih promjena na gradskoj razini, a koji će rezultirati smanjenjem emisije CO2 za više od 40% do 2030. godine.

Do kraja sjednice usvojeni su također sljedeći akti: Prijedlog Rješenja o razrješenju i imenovanju člana Upravnog vijeća Muzeja grada Šibenika, Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o statusu, djelatnostima i ustrojstvu Muzeja grada Šibenika, Prijedlog Zaključka o davanju prethodne suglasnosti na Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Statuta Muzeja grada Šibenika, Prijedlog Zaključka o primanju na znanje Godišnjeg financijskog izvještaja za 2021. i plan rada za 2022. godinu Inkubator za nove tehnologije Trokut Šibenik d.o.o., Prijedlog Zaključka o primanju na znanje Izvješća o poslovanju s financijskim izvješćem za 2021. godinu Batižele d.o.o. društvo za upravljanje nekretninama, Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Programskog i financijskog izvješća Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku za 2021. godinu, Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu s financijskim izvješćem Muzeja grada Šibenika za 2021. godinu, Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Godišnjeg izvještaja o radu Javne ustanove u kulturi Tvrđava kulture Šibenik s financijskim izvještajem za 2021. godinu te Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Izvješća o korištenju sredstava tekuće pričuve Proračuna Grada Šibenika za mjesec listopad 2021. godine.

Dnevni red, inače, dopunjen je trima točkama pa je tako prihvaćen Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o grafičkom prikazu ulica na području grada Šibenika, Prijedlog odluke o određivanju pravnih osoba od interesa za sustav civilne zaštite na području Grada Šibenika te Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu s financijskim izvješćem Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ Šibenik za 2021. godinu.

Uoči rasprave i glasovanja po točkama Dnevnog reda današnje sjednice, vijećnici su tijekom Aktualnog sata postavljali pitanja gradonačelniku Željku Buriću i njegovom zamjeniku Danijelu Mileti te pročelnicima gradskih upravnih odjela.

 

  Objavljeno: 09.06.2022, 15:06h