Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana konferencija o razvoju prometne i pomorske infrastrukture u Hrvatskoj

Održana konferencija o razvoju prometne i pomorske infrastrukture u Hrvatskoj

 

 

Viziju Hrvatske kao razvijene i prepoznatljive pomorske države odlikuju održivi rast, konkurentnost ne samo pomorskog gospodarstva već i cjelokupne prometne infrastrukture – cestovne, prometne i zračne. Razvoj lučke i prometne infrastrukture nije samo pitanje gradnje putova i terminala; to je preduvjet za stvaranje učinkovitog, održivog i konkurentnog prometnog sustava koji će integrirajuće djelovati na naš prostor te nas povezati u jedinstveni europski prometni koridor. Uz ostalo, rečeno je to na današnjoj konferenciji „Integrirani razvoj prometne i pomorske infrastrukture u RH - priključak europskoj mreži“ koja je, u organizaciji Slobodne Dalmacije i Šibenskog lista, održana u Kući umjetnosti Arsen.

U uvodnom dijelu skupa prisutnima su se obratili  Marko Jelić , župan Šibensko-kninske županije, Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika te Vinko Ursić Glavanović, direktor Slobodne Dalmacije.

„Šibenik nije bez osnove izabran za domaćina ove konferencije jer  gradska uprava u fokus svog zanimanja  uvršćuje  i prometnu infrastrukturu. Iza nas je u posljednjih 11 godina realizirano niz važnih i uspješnih projekata odrađenih sa Hrvatskim cestama, Hrvatskim autocestama, Hrvatskim željeznicama, Lučkom upravom i drugim partnerima, sve na dobrobit  naših sugrađana  i žitelja Šibensko-kninske županije ali i dragih gostiju i turista.  Niz je projekata u pripremnoj fazi, od povezivanja Industrijske zone Podi  željezničkom infrastrukturom, preko čvorova Njivice i  Mandalina do rekonstrukcije obalnog pojasa i dovršetka pomorskog putničkog terminala.  Prema tome, Šibenik je sa tog stajališta,  svega onoga što ima i što će tek imati,  praktički idealno mjestu za jednu ovakvu konferenciju“ -istaknuo je u svom obraćanju prisutnima šibenski dogradonačelnik Danijel Mileta.

U panel raspravi koja je uslijedila sudjelovali su Goran Puž, predstojnik Ureda Uprave društva Hrvatske ceste, Hrvoje Ordulj, šef Odjela za sigurnost prometa Hrvatskih autocesta, Petar Škorić, ravnatelj Županijske uprave za ceste Split, Ante Mamić, direktor Zagreb-Montaža d.o.o., Vice Mihanović, ravnatelj Lučke uprave Split, Paško Dželalija, ravnatelj Lučke uprave Šibenik i Antun Banovac, ravnatelj Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije.

  Objavljeno: 26.03.2024, 14:27h