Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana posljednja sjednica Gradskog vijeća u ovom sazivu

Održana posljednja sjednica Gradskog vijeća u ovom sazivu

 

 

37., a ujedno i posljednja sjednica  Gradskog vijeća  Grada Šibenika u ovom sazivu, održana je danas, 15. travnja 2013. godine s početkom u 9.30 sati u Gradskoj vijećnici Grada Šibenika. Sjednici su prisustvovala 22 vijećnika.

S dnevnog reda skinut je Prijedlog odluke o donošenju III. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada Šibenika. Takav dnevni red usvojen je s tri dopune: Prijedlog dopune Odluke o mjerilima za naplatu usluga Gradskih vrtića Šibenik, prijedlog Odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja zone Mandalina - Kuline i prijedlog Odluke o donošenju Izmjena i dopuna detaljnog plana uređenja zone IV/3.2 luka nautičkog turizma Kuline – Mandalina. Sve su točke dnevnog reda usvojene.

Na posljednjem aktualnom satu, rezerviranom za pitanja vijećnika gradonačelniku i zamjenicima, govorilo se o nekim starim pitanjima, ali i aktualiziralo neke nove teme.


Ispred Kluba zastupnika HDZ – a, vijećnik Tomislav Ninić osvrnuo se na nedavne natpise u jednom lokalnom mediju o tome kako je Grad nijekao plaćanje programa za otvorenje plaže Banj promotivnoj agenciji. Međutim, za manifestacije su predviđeni troškovi u proračunu koji je izglasalo Gradsko vijeće, istaknuo je gradonačelnik, te su ti podaci transparenti i objavljeni 28. prosinca 2012. godine u vidu VIII. Izmjena i dopuna plana nabave roba, radova i usluga za 2012. godinu.

Ispred Kluba nezavisnih vijećnika, Antu Gašperova Ćaću zanimalo je kako se raspoređuje uplaćeni komunalni doprinos, odnosno vraća li se u mjesne odbore i gradske četvrti, na što mu je zamjenik gradonačelnika Franko Vidović odgovorio kako je komunalna naknada ta koja se po Zakonu mora utrošiti u iznosu od 70 % tamo gdje je i uplaćena, dok se komunalni doprinos raspoređuje u proračunu, sukladno odlukama Gradskog vijeća.


Također nezavisni vijećnik Ivan Ninić problematizirao je pitanje ukidanja Croatia osiguranja u Šibeniku, kao i institucija poput Carine i Trgovačkog društva, što zapravo nije ni pitanje za Gradsko vijeće, već za Vladu RH, kako je istaknuo zamjenik gradonačelnika Franko Vidović. „

„Croatia osiguranje je trgovačko društvo koje se privatizira. Naš stav je od početka jasan. Uspjeli smo u nakani da Trgovački sud ostane u Šibeniku, nitko od radnika nije otpušten, niti je otišao raditi u Split ili Zadar. Skorim ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, opseg poslova Carine će se smanjiti pa je logično da se i preustrojava“, istaknuo je Vidović.


Vijećnik Ivica Poljičak tražio je detaljno objašnjenje projekta novog rotora na križanju Bosanske s Ulicom Stjepana Radića, odnosno pitanje kolizije novog parkirališta Gradskog parkinga s tim projektom, o čemu se pisalo.

„Rješenje i vidu rotora je prijedlog struke te se radi o ostvarivom i dobrom rješenju za Šibenik koje će povećati sigurnost na tim prometnicama. Vodili smo računa i o nadopunjavanju s projektom novog parkinga. Za sada će izlaz s parkinga ostati gdje je i trenutno, dok će se izgradnjom rotora preusmjeriti, za što već postoji i lokacijska dozvola“, pojasnio je Vidović.

  Objavljeno: 15.04.2013, 14:40h