Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

 

 

U povodu Dana grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila danas je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnima.

Nagradu Grada Šibenika za životno djelo za zapažena ostvarenja u novinarstvu, kulturi, sportu i publicistici te izuzetan doprinos promicanju Šibenika u zemlji i inozemstvu u 2022. godini dobio je Ivo Mikuličin.  

Nagrada Grada Šibenika pripala je Grozdani Cvitan za tragove o ljudima čija su djela trajna i slavna povijest Šibenika, Zlatku Juriću za izniman doprinos u afirmaciji i prezentaciji šibenskog sporta i kineziološke rekreacije te Klubu Azimut za izniman doprinos razvoju kulturne scene i društvenog života Grada Šibenika.

Plaketom grada Šibenika, pak,  nagrađen je posthumno Krste Marko Aras (za dugogodišnje djelovanje u gospodarstvu i sportu, a Plaketu su preuzeli i Joško Čelar (povodom 60. obljetnice profesionalne karijere u novinarstvu), Mario Dražić (za dugogodišnje djelovanje u promociji tenisa i šibenskog sporta), Boris Dukić (za izniman dugogodišnji doprinos razvoju i promicanju ugleda Zatona), Natko Duvnjak (za ključan doprinos u osnivanju OŠ za balet i suvremeni ples u Šibeniku) te predstavnice Državnog arhiva u Šibeniku (povodom 15. obljetnice djelovanja Državnog arhiva u Šibeniku kao samostalne ustanove), Lions kluba Luca (povodom 20. obljetnice vrijednog društvenog i humanitarnog djelovanja te Udruge Ardura Šibenik (za višegodišnje djelovanje u psihosocijalnom radu i zaštiti ljudskih i dječjih prava).

Grb grada Šibenika pripao je Maji Gnjidić Verdecchia za promicanje ugleda i vrijednosti Grada Šibenika i razvijanje hrvatsko-talijanske suradnje.

U ime laureata zahvalu je uputio Ivo Mikuličin.

Gostima i uzvanicima među kojima su bili saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev, zamjenica župana Šibensko-kninske županije Iris Ukić Kotarac, gradonačelnici susjednih i prijateljskih gradova i općina, predstavnici javnih ustanova, PU šibensko-kninske, vjerskih zajednica, udruga, gradskih tvrtki i ustanova, ravnatelji škola i predškolskih ustanova te mnogi drugi, prigodno se obratio gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

„Uvijek je svečana sjednica prilika da se osvrnemo na ono sve što smo učinili u proteklom razdoblju. Realizirali smo Kuću umjetnosti Arsen, gdje ima preko 200 različitih kulturnih događanja, meni posebno drag, mali projekt biciklističke staze, nogostupa i rasvjete do Brodarice. Uključili smo i komunalni autobusni prijevoz početkom rujna. Naravno, to je sustav koji traži puno truda i muke koji ćemo dorađivati. U tekućoj godini završili smo i tvrđavu sv. Ivana te smo zaključili obnovu prstena gradskih tvrđava. U ovom trenutku su pri kraju novi projekti kao što je to Studentski dom Palacin, vrtić Ljubica i Centar koraljarstva Zlarin. S projektima ćemo nastaviti i dalje jer je Grad Šibenik potpuno spreman za novu financijsku omotnicu Europske unije koja će trajati do 2027. Kroz ITU projekte ćemo financirati eskalator kroz dvostruki bedem, a naša ambicija je i da sagradimo žičaru kojom ćemo povezati tvrđave“, naglasio je gradonačelnik Burić dodavši kako je riječ o projektima koji će oplemeniti, napuniti mozaik koji se stvara devetu godinu zaredom.

Okupljene je pozdravio te se svečarski obratio i predsjednik Gradskog vijeća Dragan Zlatović te šibenski biskup mons. Tomislav Rogić.

U glazbenom dijelu programa nastupio je Dječji zbor „Zdravo maleni“ uz ravnanje voditeljice, prof. Tee Slavica Bačić koja je i sama otpjevala nekoliko skladbi uz glasovirsku pratnju prof. Mate Anića.

  Objavljeno: 28.09.2022, 13:49h