Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana svečana procesija i sveta misa u povodu Dana grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila

Održana svečana procesija i sveta misa u povodu Dana grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila

 

 

U povodu Dana grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila, ujedno i zaštitnika Šibenske biskupije, jutros je održana tradicionalna svečana procesija ulicama grada. U procesiji su, uz brojne vjernike, sudjelovali i gradonačelnik Željko Burić sa zamjenikom Danijelom Miletom i suradnicima.

Nakon procesije, na Trgu Republike Hrvatske, uslijedila je sveta misa koju je predvodio đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić.

Slavlje u povodu Dana grada se nastavlja u poslijepodnevnim satima kada će promenadni nastup ulicama grada s početkom u 18 sati održati Šibenska narodna glazba. U sklopu programa u povodu Dana grada s početkom u 17:30 sati Udruga turističkih vodiča Mihovil svim zainteresiranim građanima nudi razgled grada posvećen Arsenu Dediću pod nazivom „Naš akademski težak“. Mjesto okupljanja je ispred Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“.

U večernjim satima na Trgu Republike Hrvatske u 20 sati održat će se završnica klapskih večeri, a nastupit će klapa Adria, Bunari, Bonaca, Canzona, Mirakul, More, Ondina, Solaris, Skradinski buk i Žirje.

Vrata šibenskih tvrđava, sv. Mihovila, Baronea i sv. Ivana, otvorena su za posjetitelje do 20 sati uz slobodan ulaz.

  Objavljeno: 29.09.2023, 12:45h