Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otoku Žirju osigurano 420 tisuća kuna za dva igrališta i boćalište

Otoku Žirju osigurano 420 tisuća kuna za dva igrališta i boćalište

 

 

Grad Šibenik prijavio je projekt ''Izgradnja i uređenje dječjeg igrališta, košarkaškog igrališta i boćališta na otoku Žirju'' '' na Javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije - Program razvoja otoka u 2022. godini. Odlukom o odabiru projekata u okviru Plana usmjeravanja i rasporeda sredstava za razvoj područja otoka u 2022. godini, Gradu Šibeniku odobreno je 420.000,00 kuna za financiranje projekta, a ukupna vrijednost projekta je 844.875,00 kuna.

Spomenuti program  nastavlja pružati potporu malim ali kapitalnim projektima kojima se nastoji pridonijeti podizanju kvalitete života na otocima, a sustavnim pristupom ujedno se  žele umanjiti regionalne razvojne nejednakosti.

Cilj projekta je izgradnja i uređenje dječjeg igrališta, košarkaškog igrališta i boćališta na otoku Žirju. Društvena i sportska infrastruktura nije dostupna otoku, te će se  izgradnjom takvih sadržaja izravno utjecati na razvoj lokalne zajednice i životni standard.

Kroz odobreni projekt, u blizini stare žirjanske škole, izgradit će se košarkaško igralište dimenzija 15 x 11 metara na ukupnoj površini od 240 četvornih metara, kao i boćalište dimenzija 22 x 2,5metra te igralište za djecu svih uzrasta s antistres podlogom za svaku zonu igrala pojedinačno. Nakon izvođenja radova prostor će se i krajobrazno oplemeniti.

„Šibenski su otoci dio grada i, rekao bih, njegovo bogatstvo s bezbrojnim potencijalima. Zbog toga je svako ulaganje u infrastrukturu i nedostatne sadržaje veliki korak naprijed u razvojnom i smislu podizanja kvalitete života njegovih žitelja. Time se, dakako, pridonosi i ukupnom razvoju grada Šibenika, pa smo zahvalni Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije na prepoznavanju i podupiranju naših projekata.  U tom smislu valja podsjetiti i na osnivanje Hrvatskog centra koralja na otoku Zlarinu, projekt Aglomeracije Šibenik koji je otoku  Krapanju  osigurao dvije crpne stanice, vodovodni dovod,  novu vodovodnu i kanalizacijsku mrežu koja do sad nije postojala, izgradnju trajektnog pristana u luci Kaprije i druge manje projekte“-istaknuo je Željko Burić, gradonačelnik Šibenika. 

Grad Šibenik, od 2015. godine, inače,  kontinuirano aplicira na Program razvoja otoka Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, te su do sad uspješno provedeni projekti izgradnje dječjih igrališta na otocima Krapnju i Žirju  (2015. godine), sanacije nerazvrstane ceste na otoku Žirju  (2017. godine),  adaptacije šetnice na otoku Krapnju ( 2018. godine),  izgradnje sportskog parka/ vježbališta na otvorenom na otoku Zlarinu ( 2019. godine),  nastavka sanacije mreže nerazvrstanih cesta na otoku Žirju  (2019. godine),  sanacije krovišta ambulante na otoku Kapriju (2020. godine) te adaptacije ureda Turističke zajednice Zlarin  (2021. godine).

 

  Objavljeno: 18.05.2022, 09:15h