Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvoren treći Smart City Summit 2023. u Amadria Parku

Otvoren  treći Smart City Summit 2023. u Amadria Parku

 

 

Zahvaljujući  inovativnim rješenjima mnoge jedinice lokalne i regionalne samouprave koriste stanične i bežične tehnologije širokog područja kako bi se povezale i poboljšale infrastrukturu, učinkovitost, praktičnost i kvalitetu života,  kako za svoje stanovnike - tako i za posjetitelje. Kako funkcioniraju ta rješenja u praksi, jesu li pametni gradovi koncept sadašnjosti ili san o budućnosti, je li čovjek u centru i fokusu digitalizacije, kakva je razina zrelosti pametnih gradova u Hrvatskoj - sve su to teme o kojima će biti riječi na trećem trodnevnom  Smart City Summitu 2023. koji je danas otvoren u Konvencijskom centru Amadria Park Šibenik.

Prisutne sudionike skupa uvodno je pozdravio Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika izrazivši zadovoljstvo što je Šibenik domaćin tako ugledne konferencije koja okuplja predstavnike gradova, poduzetnike koji nude pametna rješenja, akademsku zajednicu i javni sektor

„Doista je važno definirati kvalitetne primjere implementacije pametnih rješenja u praksi, bilo da je riječ o privatnom ili javnom sektoru te pronaći dobre primjere i zajedničke odgovore na mnoga pitanja.  Sve je veća potreba strateškog promišljanja  i uzimanja u obzir svih elemenata koji utječu na to da je neka sredina, bilo da je riječ o gradu ili selu,  pametna, učinkovita, sigurna i održiva“- kazao je, uz ostalo,  zamjenik šibenskog gradonačelnika te organizatoru i sudionicima Smart City Summita 2023. poželio mnogo uspjeha u radu.

Na konferenciji će, najavili su organizatori,  čelni ljudi hrvatskih gradova predstaviti nove projekte, otvorene natječaje i svoje planove. Također će se čuti i iskustva dobavljača i pružatelja pametnih usluga, tvrtki koje svojim rješenjima pridonose uspješnoj integraciji inovacija te,  uz postojeće strategije implementacije pametnih rješenja,  vode do održivosti i podizanja kvalitete života u gradovima.

  Objavljeno: 20.02.2023, 12:14h