Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvorena Osnovna škola Meterize izgrađena po najsuvremnijim standardima

Otvorena Osnovna škola Meterize izgrađena po najsuvremnijim standardima

 

 

Školsko zvono simbolično je oglasilo danas početak nastave u novoj osnovnoj školi u šibenskoj gradskoj četvrti Meterize.

Svečanim otvorenjem, kojem je prisustvovao i ministar znanosti, obrazovanja i sporta dr.sc. Željko Jovanović, gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović novu osnovnu školu predao je učenicima i njihovim nastavnicima uz najljepše želje za uspješan rad.

Ministar dr.sc. Željko Jovanović iskoristio je ovu priliku te svim učenicima diljem Hrvatske poželio sretan i uspješan početak drugog polugodišta.

„Svako dijete mora imati jednake uvjete školovanja bez obzira gdje je u Hrvatskoj rođeno. Hrvatsko gospodarstvo treba se temeljiti na znanju, slobodi i jednakim mogućnostima, a sve te vrijednosti ujedinjene su u obrazovanju“, istaknuo je ministar.

„U razvoju ovog projekta uvelike su pomogla ministarstva regionalnog razvoja; obrazovanja i ministarstvo mora prometa i infrastrukture. Zato im se ovom prilikom još jednom želim zahvaliti jer su prepoznali važnost razvoja znanja kroz ulaganje u školsku infrastrukturu, kao i svima onima koji su svojim radom i angažmanom kroz protekle godine pridonijeli ovom današnjem značajnom događaju“, kazao je gradonačelnik dr. Ante Županović.

Prisutne je pozdravila i privremena ravnateljica škole Jagoda Mišura, a blagoslov novoj školi i svim njenim učenicima udijelio je šibenski biskup mons. Ante Ivas.

Šibenska gradska četvrt Meterize broji oko 6000 stanovnika od kojih su većina mlade obitelji s djecom kojima je škola u najbližem okruženju bila prijeko potrebna. Motivirana tom činjenicom, šibenska Gradska uprava 2010. godine započela je s izgradnjom škole koja je danas otvorena kao najsuvremenija i najljepša obrazovna ustanova na području Šibensko – kninske županije, a i šire.

Osnovna škola Meterize veličine je 4.250 četvornih metara i ukupna vrijednost investicije je oko 48 milijuna kuna od čega su ministarstva participirala sa 28.925.600,00 kuna i to kroz fond CEB IV  - 10.725.600 kuna i kroz fond EIB II – 17.150.204 kuna. Grad Šibenik uložio je u ovaj projekt 18.740.067 kuna.

Novi školski objekt u gradskoj četvrti Meterize ima 14 učionica s pripadajućim kabinetima za razrednu i predmetnu nastavu, knjižnicu i  informatičku učionicu s 30 računala, trodijelnu sportsku dvoranu i vanjske sportske terene. Također, svaka učionica ima posebno računalo i projektor.

Novu školu  pohađat će 323 učenika u 16 razrednih odjela od I. do VIII. razreda u matičnoj te još devetoro učenika u dva kombinirana odjeljenja u područnim školama na otocima Zlarinu i Prviću. Naime, nova osnovna škola opremljena je suvremenom opremom za održavanje nastave na daljinu, što je posebno značajno za male otočke škole. Redovita nastava za učenike Osnovne škole Meterize počinje sutra.

U tijeku je natječajni postupak za drugu fazu opremanja škole kojom će se urediti moderno opremljena kuhinja po standardima HACCP –a, a u sportskoj dvorani bit će smještena i školska ambulanta. U razrednim učionicama postavit će se i televizori s DVD snimačima, interaktivna ploča i felx kamere.

Zbog polivalentnosti prostora, nova šibenska škola postat će i središte različitih društvenih aktivnosti, posebno sportskih i kulturno – umjetničkih, što je od velikog značaja za samu rastuću gradsku četvrt Meterize, ali i za cijeli Šibenik.

  Objavljeno: 14.01.2013, 14:43h