Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Otvoreni su upisi na radionice i pozivi za volontiranje na Supertoon festivalu

Otvoreni su upisi na radionice i pozivi za volontiranje na Supertoon festivalu

 

 

Otvoreni su pozivi za volontiranje i sudjelovanje na radionicama na ovogodišnjem 13. Supertoon Festivalu u Šibeniku. Oba poziva, i za volontiranje i za sudjelovanje u radionicama, aktivna su do 17. srpnja 2023. godine.

Supertoon volonteri sastavni su dio organizacijskog ureda festivala, a u Supertoonu navode da bi bez volontera organizacija ovakvog događaja bila nemoguća.

„Ako volite kino i osjećate da imate ono što je potrebno da podržite organizaciju našeg festivala, na pravom ste mjestu. Uključivanjem u festival moći ćete svjedočiti najboljoj animiranoj produkciji današnjice, upoznati istaknute autore kao i upoznati se s abecedom organizacije međunarodnog kulturnog događaja. Naši volonterski programi također su odličan način da upoznate istomišljenike i steknete prijateljstva za cijeli život“, poručuju iz Supertoon organizacije, a na poveznici možete pronaći više informacija.

Što se tiče radionica, PLANKTOON – radionica stop animacije za djecu, idealna je za djecu koja vole umjetnost i filmske medije. Polaznici ove radionice uz pomoć voditeljica radionice izrađivat će predmete od različitih materijala, a zatim digitalnom kamerom snimati objekte kadar po kadar stvarajući tako iluziju kontinuiranog kretanja. Radionica ima za cilj upoznati sudionike s osnovama stop animacije te ih osposobiti za izradu kratkog animiranog filma. Četverodnevna radionica održavat će se u jutarnjim satima od 25. do 28. srpnja u Kući umjetnosti Arsen, a sudionici radionice imat će priliku sudjelovati u dječjem žiriju Supertoon-ove službene selekcije animiranih filmova za djecu. Radionica je namijenjena djeci od 9 do 12 godina, a svi zainteresirani mogu se prijaviti e-mailom na radionica@supertoonfestival.com do 17. srpnja 2023.

STRIPAONICA – radionica stripa za početnike, polaznike upoznaje s osnovama stripovskog pripovijedanja. Stvaranje priče, smišljanje likova, kadriranje, korištenje emocija i govora tijela te skiciranje samo su neke od faza stvaranja stripa koje će početnici imati priliku proći na radionici.

Nakon kratkog upoznavanja s osnovama pripovijedanja u stripu, polaznici će kroz razne praktične vježbe i zadatke imati priliku izraditi kratki strip prema svojoj ideji/scenariju. Četverodnevna radionica održavat će se svako jutro od utorka, 15. srpnja do petka, 28. srpnja 2023. u šibenskoj Gradskoj knjižnici “Juraj Šižgorić”. Radionica je namijenjena djeci i mladima iznad 6 godina, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na e-mail: stripaonica@supertoonfestival.com do 17. srpnja 2023. godine.

Ovogodišnje 13. izdanje festivala odvijat će se pet dana, od 24. do 28. srpnja 2023., a u konkurenciji će prikazati više od 200 najsvježijih, najzanimljivijih kratkih animiranih filmova iz cijeloga svijeta na Maloj loži, Gorici i u Gradskom parku na otvorenom. Posjetitelji festivala moći će uživati u selekciji recentnih autorskih stripova koji će se natjecati i za nagradu za najbolji strip. U Galeriji sv. Krševana održat će se izložba svih stripova u konkurenciji, a u gradskom parku održat će se sajam stripa na otvorenom.

  Objavljeno: 07.07.2023, 14:00h