Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Počeli radovi na plaži Banj

Počeli radovi na plaži Banj

 

 

Ugovor za izgradnju gradske plaže Banj, točnije I faze projekta, potpisali su danas gradonačelnik dr. Ante Županović i direktor Minigradnje d.o.o. Ante Perica.

Ponuda MINIGRADNJE d.o.o., VODICE,  u iznosu od 2.164.288,16 kn + pdv (25%), sveukupno 2.705.360,20 kn, bila je najpovoljnija u provedenom natječajnom postupku, te su se, nakon žalbenog roka, stekli uvjeti za potpisivanje ugovora i početak radova na lokaciji koji su počeli već danas.

Uoči potpisivanja ugovora, gradonačelnik je još jednom ponovio značaj ovog projekta za Grad Šibenik, posebice za njegovu staru jezgru. „Danas sam posebno sretan jer smo ovaj projekt počeli realizirali kao što smo i obećali građanima; sretan sam i jer će on Šibeniku, kao turističkom gradu, donijeti jednu novu dimenziju.   Stara gradska jezgra sigurno će osjetiti učinke ovog projekta jer vjerujem da će nam se turisti više zadržavati u gradu, a vjerujem kako će se domaća populacija početi intenzivnije baviti turizmom.“, kazao je gradonačelnik te zahvalio svom zamjeniku Franku Vidoviću što je projekt otpočetka- od same ideje- „gurao“  i doveo ga do realizacije.



Dogradonačelnik Vidović se osvrnuo na činjenicu da jedan ovako dobar projekt ne zaslužuje kritike nekih samo zato što im je plaža Banj „trn u oku“.  Ipak, zahvalio je brojnim sugrađanima koji su s oduševljenjem prihvatili ideju da na toj lokaciji bude gradska plaža, te kazao kako su mu oni i bili najveća podrška u dosadašnjim „dokumentacijskim“, „natječajnim“ i ostalim pripremnim fazama projekta.



O samim radovima, odnosno što će sve obuhvaćati I faza pobliže je pojasnio Damir Lasinović iz tvrtke ARX ujedno i izrađivač idejnog i izvedbenog projekta Banja. „Radovi ove I faze obuhvaćaju gotovo sve radove predviđene projektom, osim čvrstih objekata, tako da će se urediti kompletan donji plato sa šetnicom do granica DPU Pekovac, sportski tereni i sadržaji, tribine. Također će se pripremiti temelji budućih objekata koji će se graditi u II fazi, uz kanalizaciju. Radovi obuhvaćaju i izgradnju invalidske rampe za ulaz u more, a uredit će se privremeni prilaz plaži na način da će se postojeći urediti uz blaži nagib, te će se postaviti ograda.“, kazao je Lasinović.



 

  Objavljeno: 17.04.2012, 00:00h