Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Počinje osma sezona Ljetnog kina Barone

Počinje osma sezona Ljetnog kina Barone

 

 

Osma sezona Ljetnog kina na Tvrđavi Barone počinje 21. lipnja, na prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe, uz frenetične tonove zaboravljene subkulture njemačkih Turaka u filmu Cema Kaye LJUBAV, SMRT I NJEMAČKE MARKE. Prepun ritma, upotpunjen dosad neviđenim arhivskim snimkama i popraćen sjajnim soundtrackom, film na poseban način oslikava duh i energiju jednog vremena i daje povijesni prikaz jedne zaboravljene migrantske kulture otpora izgrađene na antirasizmu i radničkoj solidarnosti. Uz ovaj zabavan dokumentarac koji je nagradila publika Berlinalea i Dokufesta započet će i gotovo tromjesečni program Ljetnog kina Barone.

PRVO GOSTOVANJE U SRPNJU

Prvo gostovanje očekuje nas u srijedu, 5. srpnja kada na veliko platno Ljetnog kina Barone stiže debitantski film PELIKAN redatelja Filipa Herakovića, neposredno nakon domaće premijere na Festivalu mediteranskog filma u Splitu. Na šibenskoj pozornici o filmu će nakon projekcije govoriti i sam redatelj! 
U središtu ove humorne drame je nogometaš Josip koji nakon ozljede koljena boravi u toplicama i slijedom bizarnih događanja preuzima potpuno novi identitet. U Pelikanu uz Edija Ćelića u glavnoj ulozi, glume Marko Petrić, Tena Nemet Brankov, Lucija Barišić, Ivan Glowatzky, Stojan Matavulj i drugi.

FILMOVI KOJI SU OBILJEŽILI PROTEKLU GODINU 

U srpnju na Baroneu gledamo film godine po izboru Guardiana, POSLIJE SUNCA. Visoko stilizirana poetična drama u režiji škotske debitantice Charlotte Wells inspirirana je vlastitim odrastanjem redateljice. Poslije sunca gotovo je jednoglasno dočekan uz oduševljenje kritike i publike, a u glavnoj ulozi nastupa trenutno najpopularniji irski glumac, Paul Mescal (Mračna kći, Normalni ljudi), kojemu je ova izvedba priskrbila i prvu nominaciju za Oscara.

S najboljim predispozicijama da postane ozbiljni hit ovogodišnjih ljetnih pozornica svakako je JOYLAND, pobjedničko ostvarenje prošlogodišnjeg izdanja Zagreb Film Festivala. Najprije cenzuriran, a potom i zabranjen u domovini, no hvaljen na festivalima diljem svijeta, Joyland je prvi pakistanski film koji je ušao u užu selekciju za nominaciju za Oscara. Film je trans ljubavna priča, a ujedno i obiteljska drama, film ansambla te film o istraživanju vlastite intime i mogućnosti samoizražavanja koji se na Baroneu prikazuje u suradnji s ZFF-om.

Na programu Ljetnog kina Barone u srpnju je i jedan od najhvaljenijih filmova protekle sezone, BLIZU belgijskog redatelja Lukasa Dhonta. Kroz priču o bliskom dječačkom prijateljstvu koje nailazi na čuđenje i osudu okoline, film se na bolno iskren način bavi temama odrastanja, muškosti, intime, straha i odgovornosti.

Film ZVIJERI Rodriga Sorogoyena poharao je dodjelu filmske nagrade Goya (“španjolskog Oscara”) s ukupno devet osvojenih kipića. Napeti psihološki triler govori o paru čiji se san o mirnom životu u ruralnoj sjevernoj Španjolskoj pretvori u otvoreni rat s lokalcima. Šibenska publika će ga moći premijerno pogledati nedugo nakon hrvatske premijere na Festivalu mediteranskog filma Split. 

BUBAMARAC I LJETO U KINO MREŽI

Posebno mjesto u programu Ljetnog kina Barone imaju filmovi za djecu i mlade, koji inače naslove za svoj uzrast gledaju u sklopu programa Bubamarac Kuće umjetnosti Arsen. Oni će u srpnju na Baroneu moći pogledati dva filma iz programa Ljeto u Kino mreži.

KRALJ LAVOVA, lavić Simba, posjetit će veliko platno Ljetnog kina Barone gotovo tri desetljeća nakon što je raznježio mališane, ali i čitave obitelji diljem svijeta! Ova očaravajuću sagu iz afričke savane mali filmofili gledat će u sinkroniziranoj verziji.
Na samom kraju mjeseca, u subotu, 29. srpnja, zakazana je projekcija velikog prošlogodišnjeg kino hita LJETO KAD SAM NAUČILA LETJETI. Prikazivanje obiteljske dramedije o odrastanju dodatno će uveseliti gostovanje mladog glumca iz filma, Luke Bajte.

NAJAVE ZA KOLOVOZ I RUJAN

Uzbudljivo filmsko ljeto na Tvrđavi Barone nastavit će se u kolovozu i rujnu, a već sada su u najavi dva gostovanja. Domaća glumačka diva Ksenija Marinković osobno će predstaviti film DA LI STE VIDELI OVU ŽENU?, psihodramu u kojoj je utjelovila tri metamorfoze jedne žene, dok će po mnogima najbolji domaći film u posljednjih nekoliko godina - SIGURNO MJESTO predstaviti njegova producentica, Šibenčanka Miljenka Čogelja.

Ulaznice za najavljene projekcije na programu Ljetnog kina Barone dostupne su od danas, online, u City Pointu šibenskih tvrđava i na blagajni Tvrđave Barone. Novosti pratite na webu Tvrđave kulture te na Facebook i Instagram stranici Tvrđave Barone.

  Objavljeno: 16.06.2023, 13:14h