Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Portugalska veleposlanica posjetila gradonačelnika Burića

Portugalska veleposlanica posjetila gradonačelnika Burića

 

 

Šibenski gradonačelnik Željko Burić primio je danas Njezinu Ekselenciju Mariju Paulu Vieira Ferreira Leal da Silva, veleposlanicu Portugala u Hrvatskoj s njezinim suradnicama.  Tom prilikom razgovaralo se, uz ostalo, o modelima kulturne suradnje te ulozi Šibenika u  uspostavi veza dviju prijateljskih pomorskih zemalja s aspekta povezivanja povijesnih gradova Šibenika i Lagosa.  

– Susreti i komunikacija od vitalnog su značaja za kvalitetnu razmjenu znanja i iskustava na mnogim područjima. S Portugalom nas mnogo štošta povezuje, od običaja, poštivanja povijesti i tradicije,  mentaliteta ljudi do otvorenosti i  mediteranske gostoljubivosti.  Sve te  poveznice predstavljaju važne preduvjete u daljnjem produbljivanju prijateljske suradnje, približavanju naših zemalja i gradova u njima – kazao je gradonačelnik Burić.

Gošća je upoznata i s novim gradskim projektima te je izrazila zadovoljstvo napretkom grada, visokom razinom edukacije šibenskih gimnazijalaca u programu učenja portugalskog jezika a zahvalila se i na organizaciji izložbe "Retracing the steps that were taken", posvećene portugalskom književniku i nobelovcu Joséu Saramagu.

Portugalskoj veleposlanici, inače, ovo je drugi posjet gradu Šibeniku.

  Objavljeno: 25.05.2023, 13:16h