Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Postavljena jedinstvena javna špina na Baldekinu

Postavljena jedinstvena javna špina na Baldekinu

 

 

Nagrađivani šibenski dizajner Ante Filipović Grčić autor je dizajna javne špine koja je postavljena na Baldekinu u parku kod Spomenika smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata.  

„Grad Šibenik je i ovaj put ukazao povjerenje domaćem dizajneru, što se u prošlosti pokazalo uspješnim na ostalim produkt i dizajnerskim proizvodima kao što su šibenski totemi i stolovi na Maloj loži u staroj gradskoj jezgri koji su dobili brojne međunarodne nagrade. Tako vjerujemo da će biti i sa ovom špinom“ – istaknuo je Petar Mišura, pročelnik šibenskog gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj.

Njegova pomoćnica Nikolina Gracin podsjetila je kako je doista riječ o jedinstvenom dizajnerskom  rješenju javne špine sa tipkalima za neposredno pijenje vode, punjenje boca te integriranim dijelom za utaživanje žeđi kućnih ljubimaca.

„U pitanju je svojevrsni prototip javne špine, ali već sada možemo kazati kako u postupku javne nabave namjeravamo postaviti još 10 takvih javnih špina na najfrekventnijim gradskim punktovima. Šibenik se  može pohvaliti obiljem pitke izvorske vode koju na ovaj način želimo učiniti dostupnom svima. Pri tome nije zanemarivo ni to što korištenjem špina smanjujemo uporabu plastičnih proizvoda“- rekla je Gracin.

Investicija koja je dio gradskog projekta „Prevencija, sanacija i edukacija“ iznosi oko 80 tisuća eura, a sredstva  su osigurana temeljem Odluke Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje provedbe mjera prilagodbe klimatskim promjenama iz nacionalnih i lokalnih planskih i strateških dokumenata.

 

  Objavljeno: 04.07.2024, 10:44h