Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Potpisan ugovor sa tvrtkom „Bemix“: čisti se oko 4800 četvornih metara ilegalnih deponija

Potpisan ugovor sa tvrtkom „Bemix“: čisti se oko 4800 četvornih metara ilegalnih deponija

 

 

Ugovor o javnoj nabavi radova na uklanjanju otpada odbačenog u okoliš danas su supotpisali Željko Burić, gradonačelnik Šibenika i Ivica Svirčić, direktor tvrtke „Bemix“ d.o.o. iz Grebaštice, a događaju je prisustvovala i Madlena Roša Dulibić, pročelnica Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Šibenika.  Riječ je, kako je pojasnila pročelnica,  o radovima na sanaciji odlagališta otpada koji uključuju prikupljanje otpada odbačenog u okoliš na području Vrpolja (onečišćena površina je oko 800 četvornih metara), Jadrtovca (oko 3000 četvornih metara) i Danila Kraljice (oko 1000 četvornih metara), njegovom sortiranju i odvozu sa ilegalnih (divljih)  na službeno odlagalište grada Šibenika „Bikarac“. Iz proračuna grada Šibenika za tu će namjenu, a u svrhu zaštite okoliša i njegovih sastavnica, te sprečavanja negativnog utjecaja na zdravlje ljudi i okoliš biti izdvojeno oko 895 tisuća kuna (uključujući PDV), a „Bemix“ će otpad ukloniti u roku od četiri mjeseca od uvođenja u posao.

„U skladu sa Zakonom o gospodarenju otpadom, nastavljamo svoje aktivnosti koje provodimo svaku godinu. Značajne su površine koje trebamo sanirati temeljem postupka za kojega smo proveli javnu nabavu i izabrali izvođača radova.  Projekt je sufinanciran od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 40 posto opravdanih troškova projekta, što iznosi nešto manje od 470 tisuća kuna s PDV-om. Ostatak se plaća iz proračuna Grada Šibenika“-kazala je Madlena Roša Dulibić.

Gradonačelnik Burić izrazio je u prigodi potpisivanja ugovora dvojake osjećaje. Sa jedne strane, istaknuo je zadovoljstvo što će se nelegalno odloženi otpad koji nagrđuje ljepotu krajobraza, konačno ukloniti sa velikih površina na nekoliko lokacija, a sa druge strane podsjetio je kako nedostatak ekološke svijesti pojedinaca vrijeđa građane koji svoj otpad odlažu savjesno.  

„Nećemo odustati od čišćenja našeg grada i njegove okolice. Pri tome i dalje računamo na pomoć šibenskih volontera i članova Powerlifting kluba "Šibenik", osvjedočenih prijatelja prirode i našeg grada. Još jednom apeliram na savjest sugrađana i preporučujem da otpad zbrinjavaju tamo gdje mu je mjesto – na službenom odlagalištu" – poručio je gradonačelnik Burić.

Da će pristupiti radovima na uklanjanju otpada čim „Bemix“ bude uveden u posao potvrdio je Ivica Svirčić, direktor te tvrtke uz napomenu kako će izvođač poštovati ugovorni rok i čišćenje nelegalnih odlagališta provesti u zadanom vremenskom razdoblju.

  Objavljeno: 04.05.2022, 12:15h