Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Potpisan ugovor za drugu fazu uređenja Gradske vijećnice

Potpisan ugovor za drugu fazu uređenja Gradske vijećnice

 

 

Prijavama na Pozive za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH, u sklopu Programa zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara Ministarstva kulture, Grad Šibenik je za prvu fazu obnove Gradske vijećnice  prošle godine dobio 450 tisuća kuna, a ove godine za radove na drugoj fazi 300 tisuća kuna. Splitska firma Deltron je odradila prvu fazu obnove po ugovoru vrijednom 1,6 milijuna kuna, a predviđeni ukupni trošak za drugu fazu je 650 tisuća kuna. Ostatak vrijednosti radova podmiruje se novcem iz gradskog proračuna.

 

„S obzirom da je sadašnja Gradska vijećnica, odnosno Gradska loža, faksimilski obnovljeni stari renesansni objekt iz prve polovine 16. stoljeća koji je srušen u Drugom svjetskom ratu za vrijeme zračnog bombardiranja, te zajedno s Katedralom sv. Jakova urbanistički zatvara i usklađuje Trg Republike Hrvatske, detaljima u obnovi iste treba posvetiti posebnu pažnju. Ovo je druga od planirane tri faze uređenja, a treća će definirati konačnu namjenu, odnosno mogućnosti korištenja ovog vrijednog povijesnog objekta.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.

 

U prvoj fazi se kao prioritet postavila sanacija krovišta koje je prokišnjavalo uslijed dotrajalosti dijelova konstrukcije i oštećenih crjepova. Posljedično su zidovi bili oštećeni vlagom, pa su sanirani. Također je cijelo krovište toplinski izolirano kamenom vunom. Zbog nepostojanja ventilacije te starosti opreme za grijanje i hlađenje, isto nije funkcionalno pa je u potpunosti zamijenjeno uz ugradnju sustava za ventilaciju. Zamijenjen je dio elektroinstalacija na 1. katu i ugrađen sustav vatrodojave, sigurnosna rasvjeta i zaštita od udara groma. Garderoba, sanitarni čvor i pomoćna prostorija na katu je obnovljena i stavljena u funkciju.

 

„I mi i konzervatori smo imali muke s izvođačem radova u prvoj fazi, ali su radovi, ipak, privedeni kraju. U drugoj fazi se radi uglavnom o stolarskim radovima, točnije o zamijeni cijele višedijelne stakleno-drvene stijene duž prvog kata, a ukupne površine 125 m2, za što je na javnom natječaju firma Konsa d.o.o. iz Drniša ponudila najpovoljniju ponudu na 496 tisuća kuna bez PDV-a.', kazao je mr.sc. Danijel Mileta, zamjenik šibenskog gradonačelnika.

 

„Spremni smo  odgovoriti ovako važnom zadatku te   ćemo  posao odraditi s puno pažnje.“, rekao je Edi Konsa, direktor obiteljske tvrtke Konsa d.o.o. iz Drniša, koja ima licencu Ministarstva kulture za rad na kulturnim dobrima. Rok izvođenja radova je 2 mjeseca od dana uvođenja u posao.

  Objavljeno: 07.12.2020, 11:51h