Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Potpisano 40 ugovora sa šibenskim stipendistima

Potpisano 40 ugovora sa šibenskim stipendistima

 

 

Šibenskim studentima koji su, temeljem javnog natječaja, ispunili uvjete i ostvarili pravo na financijsku potporu Grada Šibenika, ugovore o stipendiranju uručio je u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić gradonačelnik Željko Burić sa suradnicama, Mirjanom Žurić, pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti i Natašom Vrcić, višom savjetnicom u tom Odjelu. Ukupno je dodijeljeno 40 ugovora o stipendiranju.

Stipendije su raspodijeljene u  kategorijama za studente prve godine preddiplomskih studija, prve godine diplomskih studija te za studente viših godina studija, kako je i propisano Natječajem Grada Šibenika. U kategoriji stipendija za studente prve godine preddiplomskih studija dodijeljeno je 16 stipendija, uključujući kriterij uspjeha u prethodnom obrazovanju te kriterij socijalnog statusa. Prema spomenutim kriterijima uspjeha u prethodnom obrazovanju te socijalnog statusa, pravo na stipendiju ostvarilo je 3  studenata prve godine diplomskih studija. U kategoriji studenata viših godina studija Grad Šibenik dodijelio je 21 stipendiju.

Na svečanosti u Gradskoj knjižnici, gradonačelik Burić istaknuo je u obraćanju stipendistima kako Šibeniku trebaju mladi ljudi koji ulažu u sebe, svoje znanje i edukaciju.

„Svjesni smo da je stipendiranje jedan od načina na koji vam možemo pomoći u ostvarenju vaših ciljeva, ali je to indirektno i ulaganje u budućnost samog grada. Uvjeren sam da će se mnogi od vas koji nastavljaju školovanje u nekom drugom gradu, nakon ostvarene diplome vratiti u Šibenik i nastojati ga, zajedno sa vršnjacima koji će studirati ovdje, u svom gradu,  učiniti još boljim i ljepšim mjestom za život. Čestitam dobitnicima stipendija i radujem se svim vašim uspjesima jer će to biti i naši uspjesi te dokaz da smo pridonijeli stručnom i znanstvenom uzletu jedne mlade generacije“-kazao je šibenski gradonačelnik.

Visina stipendije, inače,  iznosi 1.000,00 kuna mjesečno, a isplaćivat će se tijekom 10 mjeseci, u razdoblju od 1.  listopada 2022. godine do 30. rujna 2023. godine

  Objavljeno: 28.12.2022, 12:07h