Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Povećan broj putnika u javnom gradskom prijevozu: Od početka naplate karata prevezeno više od 40.000 putnika

Povećan broj putnika u javnom gradskom prijevozu: Od početka naplate karata prevezeno više od 40.000 putnika

 

 

Gradski parking d.o.o. građanima Šibenika od početka rujna pruža uslugu javnog gradskog prijevoza. Usluga je još u tzv. probnom režimu tijekom kojega su uključeni i nadzirani različiti dijelovi kompleksnog sustava koji se sastoji od vozila, vozača, kontrolora, prodaje karata, komunalne infrastrukture, informatičkog i informacijskog dijela.

Od ponedjeljka 17. listopada Gradski parking započeo je s naplatom karata na svim gradskim i prigradskim linijama. U prvih 10 dana, na prodajnim mjestima Gradskog parkinga prodano je preko 11.000 karata, a u istom razdoblju prodano je oko 3.000 pretplatnih mjesečnih karata.

Radnim danima dnevni broj putnika na linijama gradskog prijevoza kreće se oko 3.000, dok se na prigradskim linijama dnevno preveze oko 500 putnika, a vikendom je smanjen intenzitet prometa putnika.

Mobilna aplikacija je izrađena te je trebala biti predstavljena s prikazom statičkih podataka na Google Transit sučelju. Ipak zbog velikog interesa građana bit će predstavljena javnosti sljedeći tjedan na press konferenciji.

Putem aplikacije građani mogu kupovati karte za javni gradski prijevoz i brodsku liniju Brodarica - Krapanj, plaćati parking te dobiti informacije o slobodnim mjestima na pojedinim parkiralištima.

Gradski parking d.o.o. je prije nekoliko mjeseci potpisao ugovor s tvrtkom Google te u suradnji s njihovim stručnjacima intenzivno radi na povezivanju dva sustava. Završetkom prve faze integracije s Google Transit sustavom koja se očekuje u narednih mjesec dana, korisnici će kroz nadogradnju mobilne aplikacije dobiti i mogućnost informiranja o gradskom prijevozu (dolasci vozila na odabranoj stanici prema važećem voznom redu, prijedlog stanice koja je najbliže korisniku). Nakon toga slijedi druga faza integracije u kojoj će info totemi i mobilna aplikacija prikazivati stvarne pozicije autobusa i vremena dolaska na stanicu, uzimajući u kalkulaciju i predviđenu gužvu na trasi.

Osim putem mobilne aplikacije, karte za vožnju trenutno se mogu kupiti u vozilu, kod vozača i na dvije lokacije, Tržnici i na Autobusnom kolodvoru. Svim građanima ponuđena je kupnja mjesečnih pretplatnih karata po najpovoljnijim cijenama u Republici Hrvatskoj. Njima se želi potaknuti građane da što više koriste jeftin, pouzdan i siguran javni prijevoz. Pri formiranju njihovih cijena u Gradskom parkingu ističu kako su se željeli prilagoditi različitim kategorijama naših sugrađana stoga su, uz građansku mjesečnu kartu, formirali posebne cijene za osnovnoškolce, studente, umirovljenike i korisnike socijalne pomoći. Najjeftinija pretplatna karta je tzv. socijalna po cijeni od 7,5 kuna, odnosno 1 euro. Uz jednokratnu i mjesečnu kartu, u ponudi je još dnevna i trodnevna karta.

Gradski parking i dalje građanima stoji na raspolaganju za sva pitanja i informacije putem maila: jgp.sibenik@gradski-parking.hr

  Objavljeno: 03.11.2022, 09:14h