Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević kod gradonačelnika Burića

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević  kod gradonačelnika Burića

 

 

Pravobraniteljicu za djecu, gospođa Helenca Pirnat Dragičević  sa savjetnicom Anom Babić Pezo primio je danas šibenski gradonačelnik Željko Burić, a susretu su prisustvovali i Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika, Mirjana Žurić, pročelnica Ureda za društvene djelatnosti i Mladena Baran Jakelić, pročelnica Ureda gradonačelnika.

Pravobraniteljica Pirnat Dragičević tom je prilikom predstavila rad svog ureda na praćenju,  zaštiti i promicanju dječjih prava  koji ove godine bilježi značajnu obljetnicu.  Pravobranitelj za djecu,  kao samostalno nezavisno tijelo, specijalizirano za prava djeteta u Republici Hrvatskoj, naime,  postoji već 20 godina, a prije 15 godina otvoreni su i regionalni uredi u Splitu, Osijeku i Rijeci.

„Grad Šibenik prepoznatljiv je po svom statusu Grada – prijatelja djece, kao i Međunarodnom dječjem festivalu, manifestaciji koja već dugi niz godina promiče dječje kulturno stvaralaštvo“ – kazala je Pravobraniteljica zanimajući se za različite segmente djelovanja Grada na području rada sa djecom, organizacije predškolskog i osnovnoškolskog obrazovanja, slobodnih aktivnosti, djelovanja udruga koje okupljaju djecu te za rad i sadržaje institucija koje na bilo koji način sudjeluju u ostvarivanju raznovrsnih dječjih prava.

Gradonačelnik Burić istaknuo je na sastanku kako Grad Šibenik u svakom segmentu rada nastoji opravdati laskavu titulu sredine koja prijateljuje sa svojim najmlađim građanima.

„Doista se ne zadovoljavamo stečenim statusom nego stalno promišljamo daljnje aktivnosti unaprjeđenja i zaštite dječjih prava kroz mnoge segmente, od uređenja dječjih igrališta i infrastrukture, otvaranja novih dječjih vrtića, obnove i rekonstrukcije osnovnoškolskih objekata, izgradnje stanova iz programa poticane stanogradnje do potpora mladim obiteljima i novorođenoj djeci te drugih vidova brige i skrbi za djecu“ – kazao je, uz ostalo, gradonačelnik.

Na sastanku se razgovaralo i o produženom boravku u osnovnim školama koji se već prakticira u 7 od 9 ustanova, odnosno u svima koje za to imaju uvjete, organizaciji nastave u manjim sredinama, radu asistenata u nastavi, kvaliteti i mogućnostima uvođenja zdravih obroka u škole, sportskim i drugim aktivnostima djece i mladih, djeci s poteškoćama u razvoju  te uključivanju dječjih predstavnika u postupak donošenja odluka koje se odnose na djecu. 

  Objavljeno: 08.03.2023, 13:16h