Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljen program manifestacije „30 godina bez Dražena“

Predstavljen program manifestacije „30 godina bez Dražena“

 

 

Program manifestacije „30 godina bez Dražena“ u povodu obilježavanja 30. obljetnice smrti Dražena Petrovića predstavljen je danas u prostorijama Javne ustanove „Športski objekti“ na Mimincu. Program su predstavili Josip Milaković, član Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza te Joško Krička, predsjednik Omladinskog košarkaškog kluba Dražen Petrović, a svi zainteresirani će u sljedećih mjesec dana moći pogledati 45 košarkaških utakmica djevojčica i dječaka iz cijele Hrvatske i Europe.

Predstavnik Grada Šibenika Paško Rakić istaknuo je na početku kako u gradskoj upravi ni u jednom trenutku nisu dvojili kada su dobili prijedlog predstavnika omladinskog pogona košarkaškog kluba Dražen Petrović da se priključe organizaciji obilježavanja 30. jubileja odlaska našeg velikog sugrađanina Dražena Petrovića.

„Grad Šibenik je grad bogate sportske baštine i tradicije, ali svima nama je toplije oko srca kada se spomene Dražen. Važnost sjećanja na njega prelazi okvire i granice ne samo Šibenika nego i Republike Hrvatske i zato smo odlučili ove godine to obilježavanje podići na jednu višu razinu. Grad Šibenik će organizacijski, tehnički i financijski podržati ovaj turnir te sve što to nosi u ovih mjesec dana koliko će se održavati“, rekao je Rakić.

Manifestacija se održava u organizaciji HKS-a, OKK Dražen Petrović i Grada Šibenika te će Šibenik biti domaćin pet završnih final four turnira Prvenstva Hrvatske za djevojčice i dječake na kojima će sudjelovati 20 ekipa, odnosno preko 300 djece. 

„Dobili smo za organizaciju sve final fourove za mlađe uzrasne kategorije, dakle, sve najbolje što trenutačno postoji u omladinskoj košarci će biti od ove subote na Baldekinu. Bogat nam je raspored, a program kasnije nastavljamo s turnirom U12 i tu dovodimo dječake i djevojčice iz omladinskog pogona Cibone, Splita, Zadra, Trogira, Alkara i naše škole. Program obilježavanja erupciju će doživjeti turnirom U-20 reprezentacija od 7. do 9. lipnja na kojem će sudjelovati  Kanada, Crna Gora, Češka i Hrvatska. Nakon toga krećemo sa završnim turnirom U17. Dakle, u sljedećih mjesec dana očekujemo oko 1000 gostiju koji će zajedno sa svim košarkaškim klubovima i reprezentacijama boraviti u našem gradu“, najavio je Krička.

Milaković je dodao kako su ovim obilježavanjem odlučili napraviti dodatak iskorak, a krenuli su razmišljanjem o tome još 1. studenog prošle godine.

„Došao sam na ideju da dovedemo reprezentaciju Hrvatske ovdje na pripreme i još tri atraktivne reprezentacije. Cilj nam je bio Brazil, ali oni su imali svoj plan i program pa ih ove godine ovdje nema. Nije nam u planu da ovo napravimo samo ovu godinu, već da postane tradicionalan i poznati turnir. Recimo, U20 u svakoj reprezentaciji ima sigurno dva ili tri NBA potencijala, tako i reprezentacija Hrvatske uz braću Ivišić i još neke. Pitanje je samo hoće li i oni biti ovdje ili na NBA draftu. Želja nam je da ovo svaku godinu bude jedan moćan i jak turnir u sjećanje na Dražena Petrovića“, zaključio je Milaković.

  Objavljeno: 17.05.2023, 11:49h