Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavljeno pobjedničko rješenje uređenja Poljane

Predstavljeno pobjedničko rješenje uređenja Poljane

 

 

Na danas održanoj konferenciji za novinare u lapidariju Muzeja grada Šibenika predstavljeni su nagrađeni i otkupljeni radovi na natječaju za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja uređenja Trga Poljana u Šibeniku.

Gradonačelnik Grada Šibenika je kazao kako su na natječaj  pristigla 52 rada, te je nakon eliminacijskog postupka, prvo što se tiče uredno dostavljene dokumentacije, a zatim i  što se tiče ponuđenog rješenja, Ocjenjivački sud  1. nagradu dodijelio radu pod brojem 10, odnosno autorima: Ivi Dubovečak  dia, Pavli Šimetin, dia, Ivani Tutek, dia, Izvoru Simonović-Majcanu dia. „Riječ je o poslu koji nije bilo nimalo lako za odraditi, kako u tehničkom smislu, tako i u smislu konačne odluke. U odnosu na druge radove, ovaj prvonagrađeni je, prema mišljenju Ocjenjivačkog suda,  najbolje pomirio sve zadane uvjete i parametre, te najviše ispoštovao zahtjeve koje smo pred autore postavili. I drugo- i treće-nagrađeni radovi su vrlo zanimljivi, ali ovaj prvonagrađeni je u konačnici ipak bolje pomirio neka postojeća zadana rješenja“, Predsjednik ocjenjivačkog suda mr.sc. Gustav Červar je naglasio  kako je projektom koji je odabran, ulaz u garažu ostao na istoj lokaciji na kojoj je i sada te kako je vrlo vješto, odnosno diskretno, ukomponiran u cjelokupnu vizuru. „Taj rad smo odabrali i zato što je zadržao postojeće pješačke tokove –jedan uzduž Poljane uz knjižnicu, drugi uz zgradu kazališta i treći-diagonalni prema pješačkom prijelazu kod glavnog semafora na Pojani.“, kazao je Červar, te skrenuo pozornost na virtualni sloj rada, odnosno instalaciju kao mogućnost da uklapanjem konceptualne umjetnosti Poljana ne bude samo šibenska već da ju se podigne i na međunarodnu razinu.

Prof Zdravko Peran je pojasnio kako je s prometnog aspekta prvonagrađeni rad ponudio najkvalitetnije rješenje, te najbolje riješio i lijevi i desni ulaz u garažu koja će imati 107 mjesta. Miroslav Škugor je kazao kako su prvo- i treće-nagrađeni radovi ponudili drugačiji pristup i izdvojili se u odnosu na ostale; no prvonagrađeni je dobio prednost utoliko što je Poljanu zadržao u funkcionalnom smislu kakva ona i jest i to s tzv. laganom arhitekturom, dok je ovaj trećenagrađeni radikalno izmijenio koncept Poljane a što je i bilo presudno u odluci.

Slijedi izdavanje kataloga radova, kao i izložba uz javno izlaganje koja bi trebala biti pripremljena za kraj studenog 2011.

  Objavljeno: 31.10.2011, 12:43h