Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavnici HGSS Stanice Šibenik kod gradonačelnika Burića

Predstavnici HGSS Stanice Šibenik  kod gradonačelnika Burića

 

 

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić sa svojim zamjenikom Danijelom Miletom primio je danas Luku Dubravicu, novog pročelnika Hrvatske Gorske službe spašavanja (HGSS) Stanice Šibenik i Blanku Lučić, njegovu prethodnicu na toj dužnosti.
Dubravica, inače gorski spašavatelj i aktivni planinar koji se također bavi speleologijom i skijanjem, a iza sebe ima respektabilne uspone na Matterhorn, Mont Blanc, Breithorn i mnoge druge alpske  vrhove, domaćine je upoznao s aktualnostima u Stanici Šibenik. Posebno se osvrnuo na stanje  gradilišta tzv. stare pošte u Rokićima, objekta kojega je grad Šibenik ugovorom ustupio na 15-godišnje korištenje šibenskim HGSS-ovcima.


- Predstoji nam završna faza uređenja i opremanje objekta u čiju su rekonstrukciju do sada uložena znatna sredstva. Za preostalih 400 tisuća kuna aplicirali smo na natječaj i čekamo povratne informacije, no u slučaju da ne uspijemo zatvoriti financijsku konstrukciju kroz interni natječaj HGSS-a ili europske fondove, nadamo se pomoći jedinica lokalne i regionalne samouprave, posebno grada Šibenika i Šibensko-kninske županije te drugih općina i gradova. Naš godišnji proračun je skroman i iznosi 370 tisuća kuna te ne bi bio dostatan za završetak posla, a kada se uzmu u obzir druge redovne potrebe Stanice i njezinih članova za razvijanje djelatnosti HGSS-a, prije svega opreme i vozila, jasno je da samostalno ne možemo okončati projekt – kazao je, uz ostalo, Dubravica.


Da će grad Šibenik u okviru svojih mogućnosti i nadalje biti od pomoći šibenskoj stanici HGSS-a kako bi bila još operativnija i opremljenija rekao je na sastanku gradonačelnik Burić.
-Sretan sam što smo osigurali prostor za djelovanje jedne tako značajne službe i što će objekt u Rokićima od ruševine  postati prekrasna kamena zgrada u kojoj će se, nadam se vrlo skoro,  članovi HGSS-a svakodnevno sastajati i imati svoju stalnu adresu. S tim ciljem, grad Šibenik će svakako participirati u vašim potrebama – istaknuo je gradonačelnik Burić.


Stanica Šibenik, kazano je u uredu gradonačelnika,  broji 50-ak dobrovoljnih članova među kojima su  instruktori gorskog spašavanja, instruktori specijalnosti Komisije HGSS-a, gorski spašavatelji,  spašavatelji,  pripravnici,  spašavatelji u pričuvi te počasni članovi. U svrhu potrage za nestalim osobama unutar Stanice aktivno djeluju dva licencirana potražna K9 tim,  licencirani upravitelj bespilotnim letjelicama, a među članovima su i dva liječnika. Svi aktivni članovi obučeni su za pružanje prve pomoći na neurbanim i  teško pristupačnim terenima.

  Objavljeno: 29.07.2021, 12:28h