Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Predstavnici HND-a i SNH-a gradonačelniku Buriću predstavili projekt Modeli financiranja lokalnih medija

Predstavnici HND-a i SNH-a gradonačelniku Buriću predstavili projekt Modeli financiranja lokalnih medija

 

 

U okviru predstavljanja projekta Modeli financiranja lokalnih medija, Hrvoje Zovko, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND), Maja Sever, predsjednica Sindikata novinara Hrvatske (SNH),  Ema Tarabochia Veršić, glavna tajnica HND-a,  Iva Borković, voditeljica programa HND-a i Hrvoje Gunjača, zamjenik predsjednika ogranka HND-a Šibensko-kninske županije  sastali su se danas sa Željkom Burićem, gradonačelnikom Šibenika i njegovim suradnicima.  Jedan je to od niza sastanaka čelnih osoba HND-a i HNS-a sa predstavnicima jedinica lokalne samouprave u namjeri da se zajednički preciziraju ponajbolja rješenja, odnosno modeli financiranja lokalnih medija.

Cilj ovog projekta je, kazano je na sastanku,  dokidanje netransparentnog financiranja i postavljanje neovisnog mehanizama za javne potpore kojima se jačaju kapaciteti medija i novinarstva, u onim jedinicama lokalne samouprave koje brinu o transparentnosti trošenja javnih sredstava i razvoju kvalitetnih lokalnih medija. Primjena ovih modela bit će važan iskorak u jačanju neovisnosti lokalnih medija i kvalitetnog novinarstva.

Modeli će biti predstavljeni jedinicama lokalne samouprave, predstavnicima Udruge gradova i općina, Hrvatskoj zajednici županija i javnosti, krajem lipnja ili početkom srpnja na konferenciji u Novinarskom domu. Modeli će također biti objavljeni na web-stranicama HND-a i SNH, i tako će u svakom trenutku biti javno dostupni svim jedinicama lokalne samouprave.

Gradonačelnik Željko Burić poželio je gostima dobrodošlicu u gradsku upravu Grada Šibenika, predstavio gradske projekte i posebnosti  te se zanimao za  rad i inicijative dviju po članstvu najmnogoljudnijih novinarskih institucija. 

„Svaki model kojim će se pridonijeti transparentnijem poslovanju u bilo kojem području, pa tako i u segmentu suradnje i financiranja medija  hvalevrijedan je i zanimljiv. Grad Šibenik svoju želju za transparentnošću iskazuje svake godine kroz Javne pozive. Njima su obuhvaćene i lokalne medijske kuće sa kojima je suradnja doista na zavidnoj razini. Rekao bih da postoji niz  indikatora transparentnosti Grada Šibenika. U to, naprimjer, spada  javnost sjednica Gradskog vijeća, javnost rada i odluka same gradske uprave, proračunski dokumenti, planovi nabava, savjetovanja s javnošću,  primjena Zakona o pravu na pristup informacijama, suradnja s civilnim društvom, izravna participacija građana u odlučivanju kroz ustrojstvo mjesne samouprave  i slično“ – istaknuo je gradonačelnik Burić.

  Objavljeno: 26.05.2022, 13:32h