Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Pregled autosjedalica u Šibeniku

Pregled autosjedalica u Šibeniku

 

 

U nedjelju, 26. ožujka, od 11 do 13 sati na parkiralištu kod bazena Crnica, Prilaz tvornici 35, udruga Roda organizira besplatan pregled dječjih autosjedalica u Šibeniku.  

Roditelje, koji žele obaviti pregled, mole da rezerviraju svoj termin na broj 098/651-699 (SMS, WhatsApp, Viber). Bez najave termina neće biti u mogućnosti obaviti pregled, a u svrhu zaštite svih sudionika mole zainteresirane da ne dolaze ako imaju povišenu tjelesnu temperaturu, simptome respiratornih bolesti ili izrečenu mjeru samoizolacije.

Pregled prvenstveno služi da bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju. Naime, autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru do 70 %, a rizik ozbiljne ozljede za više od 90 %, no samo ako se pravilno koriste. Međutim, u Hrvatskoj se broj pravilno korištenih autosjedalica kreće od 10 % do 20 %, a to su brojke koje volonterke i volonteri udruge Roda ovakvim pregledima nastoje povećati.

Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji, Roda moli vozače koji dolaze na pregled da, ako je to moguće, sa sobom donesu upute proizvođača autosjedalice. Ako dovode dijete, poželjan je dolazak u paru kako bi jedna osoba mogla paziti na dijete dok druga namješta autosjedalicu prema našim uputama.

Rodini savjetnici i savjetnice za autosjedalice roditeljima i ostalim vozačima/icama dijelit će savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica te odgovarati na sva pitanja.

Pozvane su i sve trudnice sa svojim partnerima.

  Objavljeno: 21.03.2023, 13:57h