Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Prigodnim programom kod spomenika Draženu Petroviću na Baldekinu obilježena 29. godišnjica preranog odlaska košarkaške legende

Prigodnim programom kod spomenika Draženu Petroviću na Baldekinu obilježena 29. godišnjica preranog odlaska košarkaške legende

 

 

Prigodnim programom kod spomenika Draženu Petroviću na Baldekinu kojega su, uz sudjelovanje klape „Bunari“, moderirali učenici učiteljice Ivane Guberina iz Osnovne škole „Juraj Šižgorić“, danas je obilježena 29. godišnjica prerane smrti šibenske košarkaške legende. Još za života Dražen se, kako je u svom obraćanju istaknuo Željko Burić, gradonačelnik Šibenika, upisao među najslavnija imena svjetske košarke, no pri tome nikada nije zaboravio svoj rodni grad kojemu se uvijek vraćao.

„Sve je više djece u našem gradu i sve više je mladih posvećeno sportu, što me izuzetno veseli. Uzor i nadahnuće ne treba im tražiti dalje od Šibenika. Upravo naš Dražen neka vam bude putokaz uspjeha u svim životnim izazovima, ali i primjer kako se voli Šibenik i njegovo ime s ponosom pronosi po svijetu" – poručio je gradonačelnik djeci okupljenoj oko Draženovog spomenika.

Brojne Šibenčane iz društvenog i sportskog života grada, u ovoj prigodi pozdravio je i šibensko-kninski župan Marko Jelić, dok se u dirljivom obraćanju svojih suigračkih uspomena i prijateljevanja sa Draženom spomenuo Stojko Vranković, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza.  

Uz Draženov spomenik, a potom i kod njegova koša u Ulici Petra Preradovića, cvijeće su potom položila i svijeće zapalila izaslanstva Grada Šibenika, Šibensko-kninske županije, Hrvatskog košarkaškog saveza, predstavnici sportskih klubova i udruga,  Zajednice sportova Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije, a među njima  i Željko Marelja i Fabijan Žurić, Draženovi suigrači iz zlatnog vremena KK „Šibenka“.

U ovoj prigodi Josipu Milakoviću, dugogodišnjem  glavnom operativcu Škole košarke Dražen Petrović te uvaženom sportskom djelatniku izrečena je čestitka na Nagradi  Milan Neralić, jednoj od najprestižnijih priznanja krovne organizacije Hrvatskog sporta koja je prvi put stigla u Šibenik.

U spomen na šibenskog košarkaškog Mozarta, u organizaciji Škole košarke Dražen Petrović  i ove je godine održan 20. Kup NP Krka u košarci „Sjećanje na Dražena“ . Odigravanje košarkaških utakmica u okviru tradicionalnog sportskog turnira održano je prošlog vikenda u sportskoj dvorani OŠ Vidici.

  Objavljeno: 07.06.2022, 12:08h