Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Program posvećen Ivanu Vitiću, kultni Bonnie & Clyde i slobodan ulaz na subotnju projekciju ovaj tjedan u Arsenu!

Program posvećen Ivanu Vitiću, kultni Bonnie & Clyde i slobodan ulaz na subotnju projekciju ovaj tjedan u Arsenu!

 

 

Obljetnica rođenja velikana modernističke arhitekture Ivana Vitića bit će obilježena ovaj tjedan u Kući umjetnosti Arsen povodom čega će u srijedu biti prikazan dokumentarac Vitić pleše. Uz to, u Arsena publiku ovaj tjedan u sklopu programa Češljaonica očekuje kultni film Bonnie & Clyde, dok je u subotu na projekciju filma Sestrinstvo parne kupelji ulaz slobodan! Tu je naravno i program Bubamarac za najmlađu Arsenovu publiku.

Vitić pleše

Vitić pleše, dokumentarac filmaša i umjetnika Borisa Bakala, bit će prikazan u srijedu 21. veljače u 20 sati povodom obljetnice rođenja velikana naše modernističke arhitekture Ivana Vitića koji je rođen 21. veljače 1917. godine u Šibeniku. Na pretpremijeru filma u Šibeniku stiže i sam redatelj Boris Bakal s kojim će u Kući umjetnosti Arsen razgovarati selektorica filmskog programa u kinu Arsen Jelena Svirčić.

Film je nastajao tijekom petnaestak godina i prati obnovu Vitićeva antologijskog djela – nebodera u Laginjinoj ulici u Zagrebu. Dva desetljeća duga borba stanara i suvlasnika stanova za obnovu tzv. šarenog nebodera prikazana je kroz arhivske snimke te svjedočanstva bivših i sadašnjih stanara Vitićeve zgrade, arhitekata i aktivista, a dramatična bitka odraz je šireg društveno-političkog konteksta koji uključuje kako nepoštivanje prava na stanovanje, tako i sustavno zanemarivanje, pa čak i uništavanje socijalističke arhitekture i urbanističkog nasljeđa. Tako jedna zagrebačka zgrada postaje ogledalo kolektivne društvene erozije vrijednosti i zajedništva.

Art kino Arsen

Ovotjedni program Art kina Arsen otvara jedna od najvećih filmskih ljubavnih priča svih vremena - Bonnie & Clyde. Kultni film je novi naslov Češljaonice, programa Art kina Arsen u kojem filmske klasike za publiku bira šibenski filmaš Ante Storić. On će ujedno prije projekcije dati kratki uvod u film.

Bonnie & Clyde nadahnut je francuskim Novim valom, a može se pohvaliti izvrsnim izvedbama kompletne glumačke postave predvođene oskarovcima Warrenom Beattyjem i Faye Dunaway u naslovnim ulogama. Flm je osvojio dva Oscara (najbolja sporedna glumica i najbolja kamera), dok je Faye Dunaway osvojila englesku filmsku nagradu BAFTA kao najbolja nova glavna glumica.

U subotu u 18 sati na programu Arsena je hvaljeni filmski prvijenac etablirane južnokorejsko-kanadske kazališne redateljice i dramaturginje Celine Song – Prošli životi. Riječ je o melankoličnoj ljubavnoj priči koja prati Noru i Haea Sunga od njihovog osnovnoškolskog prijateljstva do sporadičnih, neočekivanih kontakata i sudbonosnih susreta desetljećima kasnije. Prošli životi ne prestaju oduševljavati publiku i kritiku, a sezonu filmskih nagrada zaokružuju s dvije nominacije za Oscara: za najbolji originalni scenarij, film je nominiran i u kategoriji najboljeg filma.

Potom u 20.30 sati slijedi projekcija filma Sestrinstvo parne kupelji kao dio programa posvećenog finalistima Nagrade publike LUX koji se odvija u suradnji Europskog parlamenta, Europske filmske akademije i Zagreb Film Festivala kao hrvatskog partnera programa. Ovjenčan nagradom za režiju na Sundanceu i Europskom filmskom nagradom u kategoriji najboljeg dokumentarca, film Sestrinstvo parne kupelji nježna je, impresivno snimljena posveta ženskom zajedništvu, tijelu, tradiciji i – golim istinama. Film je službeni estonski kandidat za Oscara, a uz brojne hvalospjeve kritike, nedavno je dospio i na listu najboljih filmova ove godine prema izboru New York Timesa.

Ulaz na film je slobodan do ispunjenja kapaciteta!

Bubamarac 

Program Bubamarac u subotu u Kuću umjetnosti Arsen donosi predstavu Tri praščića u izvedbi Kazališta Lectirum. Predstavu je dramatizirao i režirao Mladen Čutura, koji u predstavi i glumi, dok su svojim glasovima lutke oživjeli: Ksenija Pajić, Katarina Perica Kirin i Pero Juričić, a prilagođena je za uzrast 4+.

Predstava je na programu u subotu u 11 sati, dok u nedjelju u 11 sati najmlađa Arsenova publika ima priliku pogledati filmsku avanturu Psići u ophodnji: Moćan film. Nakon što su s televizijskih ekrana prije dvije godine uspješno preselili na velika platna, neustrašiva pseća patrola vraća se u kinodvorane u novoj pustolovini!

Ulaznice

Ulaznice za sve programe Kuće umjetnosti Arsen dostupne su online i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen, a iz Tvrđave kulture podsjećaju da članovi Kluba prijatelja uz predočenje članske iskaznice pri kupnji ulaznica na fizičkim prodajnim mjestima ostvaruju popust.

 

  Objavljeno: 19.02.2024, 09:59h