Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Projekt Batižele predstavljen investitorima na šesnaestoj međunarodnoj konferenciji o razvoju nekretnina

Projekt Batižele predstavljen investitorima na šesnaestoj međunarodnoj konferenciji o razvoju nekretnina

 

 

Razvojni projekt Batižele predstavljen je danas u Zagrebu na šesnaestoj međunarodnoj konferenciji o razvoju nekretnina, koju je uvodnim govorom otvorila ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

"Grad Šibenik- novo razdoblje urbane regeneracije- dubinski pogled u Šibenik, Razvojni projekt Batižele“ - naziv je panela na kojem su inicijative i ulaganja u gradu Šibeniku, s naglaskom na projekte realizirane putem Europskih fondova,  predstavili gradonačelnik Željko Burić i zamjenik Danijel Mileta. Također, na panelu su sudjelovali i Leon Žulj, ispred Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Susana Isabel, predstavnica ARUP-a i Henry Fletcher, ispred Europske banke za obnovu i razvoj.

„Šibenik se zadnjih godina navodi kao primjer grada koji je ostvario značajan iskorak u razvoju. Prije svega, ulažemo u razvoj gospodarstva koji je naš osnov, revitalizirali smo kulturnu baštinu koja je naša  prepoznatljivost i udahnuli joj život, stvorili smo uvjete za razvoj turizma i snažno se zalažemo za razvoj visokog školstva u Šibeniku. Milijunski projekti koje smo realizirali, poput gradskog trga Poljana, Aglomeracije Šibenik, Centra Trokut, a koji su sliku našeg grada učinili bitno drugačijom, samo su uvod u ono što se treba dogoditi na prostoru nekadašnje Tvornice elektroda i ferolegura. Ta industrija je davno pala u zaborav i prošli smo težak i mukotrpan put  boreći se da ovaj  iznimno vrijedan prostor postane zalog za budući Šibenik. Danas smo tu, zajedno s našim partnerima, resornim ministarstvom, Europskom bankom za obnovu i razvoj te investitorima predstavljamo trenutno  najvrijednije zemljište na Jadranu“, rekao je gradonačelnik Burić.

Podsjećamo, u prošloj godini Gradsko vijeće Grada Šibenika usvojilo  je Razvojnu strategiju - Urbana regeneracija napuštene industrijske zone u Šibeniku te Akcijski plan i prioritet provedbe - Urbana regeneracija napuštene industrijske zone u Šibeniku, koje je izradila tvrtka  Arup & PartnersInternational Ltd., izabrana na temelju javnog natječaja koji je provela Europska banka za obnovu i razvoj.

 „Urbana regeneracija područja poput Batižela zahtjeva  vremena, napora, hrabrosti i puno znanja. Nadamo se da ćemo zajedničkim snagama  uspjeti u projektu urbane regeneracije te da će to biti  jedno od prelijepih mjesta od kojeg će lokalno stanovništvo imati koristi i zasigurno će staviti Šibenik na kartu Hrvatske kao jedan od najinovativnijih gradova“, rekao je Henry Fletcher, predstavnik EBRD-a.

  Objavljeno: 05.10.2021, 12:49h