Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Projekt Integrirana mobilnost mijenja lice Šibenika

Projekt Integrirana mobilnost mijenja lice Šibenika

 

 

Podzemna garaža i logistički centar na  Poljani, novi niskopodni autobusi, nove digitalizirane autobusne postaje, aplikacija za praćenje prometa u kretanju i mirovanju, sve je to u Šibeniku  zahvaljujući Europskim fondovima. Mnogi Šibenčani i ne znaju da je navedeno dio  velikog EU projekta pod nazivom „Integrirana mobilnost na području grada Šibenika – povećanje broja putnika u javnom gradskom prijevozu“. Zajedno ga provode poduzeće „Gradski parking“ i Grad Šibenik i polako ulazi u svoju posljednju fazu.

„Ovaj smo projekt najavljivali kao projekt koji će zauvijek promijeniti prometnu sliku Šibenika, i to se doista i događa. Već se pokazalo koliko logistički centar na Poljani znači građanima Šibenika, ali i svim turistima koji posjećuju naš grad. Dopremljeni su i novi autobusi koji će od jeseni zamijeniti dotrajalu postojeću flotu, grade se nova stajališta, stiže i aplikacija za pametne telefone. Nova organizacija javnog gradskog prijevoza u Šibeniku poboljšat će  i kvalitetu života naših sugrađana“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Uz uvođenje reda u javni gradski prijevoz, na novim digitaliziranim stajalištima putnici će dobivati  informacije o kretanju i dolasku autobusa. Također, posredstvom aplikacije moći će kupovati karte ili provjeravati broj slobodnih parkirnih mjesta u gradu.

„ Cilj nam je da javni gradski prijevoz bude pouzdan, moderan, brz, efikasan, točan i na usluzi građanima. Trenutno je u izradi prometna studija koja će  dati precizne  odgovore o dinamici gradskih autobusnih linija. Vjerujem da će konačnom realizacijom ovog projekta naši sugrađani dobiti javni prijevoz kakav zaslužuju“, zaključio je Burić.

Projekt „Integrirana mobilnost“ najbolji je primjer kako se dobro osmišljenim projektom mogu napraviti veliki iskoraci i promjene na bolje. Zahvaljujući mudrom povlačenju i trošenju EU sredstava, Šibenik je još jednom primjer za ostale gradove u Hrvatskoj i dokaz koliko se funkcioniranje  jednog grada može promijeniti zahvaljujući dobrom strateškom planiranju.

Projekt „Integrirana mobilnost na području grada Šibenika – povećanje broja putnika u javnom gradskom prijevozu“ operativno provodi poduzeće Gradski parking d.o.o sa Gradom Šibenikom kao partnerom. Financiran je iz Operativnog fonda konkurentnost i kohezija EU. Ukupna vrijednost projekta iznosi 99.847.705,83 HRK, od kojih se 73.801.381,09 HRK planira sufinancirati iz Kohezijskog fonda, a 13.023.773,13 HRK iz sredstava korisnika.

  Objavljeno: 24.05.2022, 12:07h