Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Prvih 100 dana Trokuta: Popunjeni svi uredi i više od polovice zajedničkih radnih prostora

Prvih 100 dana Trokuta: Popunjeni svi uredi i više od polovice zajedničkih radnih prostora

 

 

Trokut, inkubator za nove tehnologije i dom poduzetnika nove generacije započeo je s radom početkom listopada prošle godine. Pažnju stručne i poslovne zajednice na nacionalnoj razini privukao je već na samom otvorenju. Centar je, u prisustvu gradonačelnika Grada Šibenika Željka Burića, partnera iz Microsofta, Algebre, In2 grupe, Ericssona,  i Veleučilišta u Šibeniku, otvorio predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković.

„Trokut ovih dana obilježava prvih 100 dana svog poslovanja. Zahvaljujući veličini, tehnološkoj opremljenosti te konceptu otvorenog prostora, pokazao se izvrsnim za organizaciju skupova, prezentacija, radionica i predavanja čak i u ograničenim uvjetima rada zbog pandemije. Vjerujem kako će svoj puni potencijal Trokut pokazati u predstojećem razdoblju, a jedan od ciljeva mu je omogućiti sigurniji poduzetnički početak mladih kreativaca.“, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

Ubrzo nakon otvorenja, u Trokutu je predstavljena inovacija „UV Ready“. Radi se o sustavu UV lampi za dezinfekciju javnih prostora i turističkih objekata, a koji su zajednički razvile tri šibenske tvrtke, ujedno i prvi stanari Trokuta. Održana je sjednica Gradskog vijeća grada Šibenika na kojoj je, u prisustvu predstavnika Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) održana prezentacija Urbane regeneracije napuštene industrijske zone TEF.

Za poduzetnike nove generacije održan je niz predavanja i radionica, među kojima su posebnu pažnju privukle radionice alata za rad i učenje na daljinu – Microsot Teams i Zoom, u organizaciji VUŠ-a. Mlade poduzetnike privukle su mogućnosti Blockchain tehnologije te javno predavanje o (post)-kolonijalnoj geometriji elektrifikacije Šibenika.

Tijekom prosinca s radom je započela NEET akademija. Pokrenuo ju je Trokut Šibenik u suradnji s partnerima FINA, Fores, IN2, Libusoft i Veleučilište u Šibeniku. Namijenjena je mladim nezaposlenim osobama koje nisu u sustavu obrazovanja, ali i onima koji su zaposleni na neadekvatnim poslovima i žele promjenu u karijeri. U siječnju su započela predavanja za prvu grupu polaznika za IT zanimanje Poslovni analitičar.

Predavanja, skupove, prezentacije i radionice posjetilo je preko petsto polaznika. Važno je napomenuti da su svi događaji organizirani uz strogo poštivanje epidemioloških mjera i s vrlo ograničenim kapacitetima koji su gotovo uvijek bili popunjeni, ističe direktorica Diana Mudrinić. Zahvaljujući suvremenim tehnologijama, predavanja su izravno prenošena i putem društvenih mreža.

Poslovni prostori u inkubatoru se popunjavaju brže od očekivanog. Svi uredi su iznajmljeni, dok je u zajedničkom radnom prostoru (co-working) ostalo još desetak slobodnih mjesta. Ukupno u centru djeluje 18 tvrtki s preko 30 zaposlenih. Uskoro se očekuje useljenje i početak rada Visokog učilišta Algebra čime će se dodatno intenzivirati frekvencija događanja u centru.

Nakon prvih stotinu dana rada može se zaključiti kako je Šibeniku zaista trebao prostor poput Trokuta te da je Grad Šibenik prepoznao potrebu poduzetnika nove generacije, napominje direktorica Diana Mudrinić. Slijedi rad na popunjavanju preostalih prostora, pokretanje poduzetničkog inkubatora, organizacija novih atraktivnih edukacija i događanja s područja IT sektora, te intenzivna promocije centra i grada Šibenika kao idealne destinacije za život i rad digitalnih nomada.   

  Objavljeno: 14.01.2021, 13:18h