Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Prvo izdanje glazbenog projekta „Arsen, Čovjek kao ja“ u petak i subotu, 12. i 13. srpnja

Prvo izdanje glazbenog projekta „Arsen, Čovjek kao ja“  u petak i subotu,  12. i 13. srpnja

 

 

Prvo izdanje glazbenog projekta „Arsen, Čovjek kao ja“ održat će se u Šibeniku 12. i 13. srpnja 2024. godine. Ovaj jedinstveni projekt ima za cilj transformirati Šibenik, rodni grad legendarnog kantautora Arsena Dedića, u središte glazbenog i kulturnog života kroz intenzivan 48-satni program. Raznovrsnim kulturnim i glazbenim sadržajima, raspoređenim na brojnim lokacijama širom grada, nastojat će se približiti Arsenov opus novim generacijama i značajno obogatiti kulturna ponuda grada Šibenika.

Tijekom ova dva dana, brojna Arsenova djela bit će izvedena u raznim glazbenim žanrovima – od jazza i pop-rocka do klasične glazbe i klapskih izvedbi. Na festivalu će nastupati brojni domaći i regionalni izvođači kao što su Matija i Lu Dedić, Gibonni, Matija Cvek, Zoran Predin, Saša Lošić Loša, Mia Dimšić, Natali Dizdar, Ivana Husar Mlinac, BluVinil i mnogi drugi. Osim glazbenih izvedbi, posjetitelji će moći uživati u poeziji, izložbama, radionicama i drugim kulturnim aktivnostima, i na taj način sudjelovati u slavljenju Arsenove glazbene ostavštine.

U sklopu projekta, u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" Šibenik održat će se dvije kreativne radionice za djecu od 1. do 5. razreda osnovne škole. Pod vodstvom Ane Radišić i Joška Lokasa, na ovim radionicama djeca će crtati, bojati i stvarati radove inspirirane Arsenovim pjesmama. Najbolji radovi bit će izloženi na Tvrđavi sv. Mihovila 13. srpnja u večernjim satima, neposredno prije velikog koncerta.

Radionice će se održati 12. i 13. srpnja u 9:30, a svi zainteresirani mogu se prijaviti porukom na Facebook stranici Knjižnice, pozivom na broj 022/201-280 ili osobno na Dječjem odjelu.

Organizatori ovog dvodnevnog projekta su Ana Radišić, Mislav Donaj i Joško Lokas, dok su suorganizatori Grad Šibenik, Turistička zajednica Grada Šibenika i Tvrđava kulture Šibenik. Glazbeni producent cijelog događanja je Nikša Bratoš.

  Objavljeno: 08.07.2024, 13:10h