Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

"Posjetitelji Terranea su gosti kakve se samo može poželjeti"

"Posjetitelji Terranea su gosti kakve se samo može poželjeti"

 

 

U prostorijama Kulturno-informativnog centra u Zagrebu predstavljen je danas treći po redu Terraneo festival koji će se od 7. do 9. kolovoza održati u Šibeniku. O značaju Terranea za Šibenik govorio je gradonačelnik dr. Ante Županović. U protekle dvije godine zahvaljujući Terraneu Šibenik je posjetilo 80 tisuća, mahom mladih turista.

‘’Posjetitelji Terranea su izvanredni gosti kakve se samo može poželjeti, a Terraneo i Šibenik jedna su sretna i lijepa kombinacija. I ubuduće ćemo se truditi pružiti svu logističku podršku ovom festivalu jer Terraneo nam puno znači,’’ rekao je prvi čovjek grada domaćina te napomenuo da je Šibenik poznat kao grad festivala jer se u gradu održava 18 različitih festivalskih manifestacija.

‘’Za vrijeme festivala u gradu vlada lijepa i opuštena atmosfera. Terraneo se u Šibeniku udomaćio, a vas pozivam da dođete vidjeti što Šibenik može pružiti. Mi ćemo se potruditi da vam bude što ljepše,’’ poručio je dr. Ante Županović podsjetivši da se Šibenik uređenjem šetnice i plaže Banj ‘’vratio moru’’, dok će nakon dovršetka ljetne pozornice u sklopu tvrđave sv. Mihovila, dobiti jedinstven prostor za održavanje glazbenih manifestacija.


Novi direktor Terranea Tomislav Ricov kazao je da mu je drago da se pridružio festivalu koji se u samo dvije godine etablirao kao jedan od najznačajnijih u regiji te istaknuo kako se nada da će on i njegova ekipa pridonijeti kvaliteti Terranea koji se ove godine može pohvaliti najvećim brojem izvođača i najjačim programom dosad.

Najzvučnija imena Terranea su The Prodigy, jedan od najznačajnijih bendova u povijesti elektronske glazbe, na Terraneo se vraćaju regionalne zvijezde Dubioza kolektiv, a među potvrđenim izvođačima su i My Bloody Valentine, Azealia Banks, Darkwood Dub i mnogi drugi.


Organizatori ove godine očekuju desetak tisuća posjetitelja po danu festivala. Cijena ulaznica od utorka, 14. svibnja, do objave konačnog popisa izvođača, 6. lipnja, iznosi 399 kuna za sva tri festivalska dana. U utorak počinje i prodaja ulaznica za kamp po cijeni od 200 kuna, kao i lani. Novost je što se ove godine uz kamp ulaznicu obavezno plaća i boravišna pristojba u iznosi od 21 kunu, odnosno sedam kuna po danu za tri dana trajanja festivala.

Jedan od noviteta je Terraneo beach. Festival naime izlazi na more, točnije na području bivše vojarne Minerska na samom morskom ulazu u Šibenik uredit će se plaža s ugostiteljskim objektom te pozornicom s cjelodnevnim DJ programom u Terraneo stilu, najavili su organizatori.

 

  Objavljeno: 14.05.2013, 13:21h