Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Razvojna vizija Šibenika i uspješni projekti predstavljeni na 5. Adriatic Investicijskom Forumu

Razvojna vizija Šibenika i uspješni projekti predstavljeni na 5. Adriatic Investicijskom Forumu

 

 

U zagrebačkom hotelu The Westin u tijeku  je 5. Adriatic Investicijski Forum na temu „Moja Hrvatska 2030.“ kojeg organizira Bura Medical Group Šibenčanina dr. Miljenka Bure. 

Na skupu koji,  uz predstavnike državnih institucija, okuplja domaće i strane stručnjake iz različitih područja kako bi izložili  svoje viđenje razvoja Hrvatske do 2030. godine, razvojnu strategiju Grada Šibenika predstavio je gradonačelnik Željko Burić.

„Pomnim strateškim planiranjem Šibenik se od grada velikih industrijskih postrojenja i teške industrije okrenuo malom i srednjem poduzetništvu, digitalnim tehnologijama i visokom školstvu a na preobrazbu su značajno utjecali i brojni projekti realizirani europskim sredstvima s osobitim naglaskom na obnovu i revitalizaciju kulturne baštine. Turistička renesansa koja je pratila taj proces podigla je vidljivost Šibenika i pojačala interes za ulaganja“- istaknuo je, uz ostalo, gradonačelnik Burić.

U dijelu  Prezentacije investicijskih programa Šibenik je na Forumu zastupljen i kroz Projekt Batižele koji, kako je kazala Nina Kursar,  direktorica tvrtke Batižele d.o.o. obuhvaća površinu od gotovo 225 tisuća četvornih metara uz more na zapadnom ulazu u grad Šibenik.

„Grad Šibenik je u suradnji s EBRD-om i tvrtkom ARUP & Partners Internacional Ltd. Izradio prijedlog razvojne strategije područja Batižele koje će se razviti u četvrt mješovite namjene uključujući stambene objekte, hotele, maloprodaju, turističke objekte te obrazovne i rekreacijske ustanove. Novi koncept prostora nasljeđuje i ažurira urbanu tipologiju povijesne jezgre Šibenika i stambena područja kako bi se očuvao i ojačao identitet grada, a u isto vrijeme nudi destinaciju jedinstvenog karaktera“ – poručila je Kursar u svom obraćanju.

Sudionicima Foruma obratila se i Ivana Nakić iz šibenskog gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj detaljno predstavivši ključne razvojne odrednice Šibenika te brojne razvojne projekte.

Ovogodišnje tematske cjeline dvodnevnog 5. Adriatic Investicijskog Foruma, inače,  podijeljene su na nekoliko panela:  Razvojna strategija RH do 2030. ,  Regionalni razvoj, razvoj otoka, zdravstvo kao uvjet i pokretač razvoja,  Razvojna strategija odabranih županija, gradova i tvrtki te Prezentacije investicijskih projekata.

Prema navodima organizatora, glavna tema Foruma „Moja Hrvatska 2030.“ izabrana je  jer se ozbiljno promišljanje ukupnog razvoja Hrvatske nameće kao potreba „generacijskog“ trenutka u kojem se nalazi država.  Cilj je stvoriti bolje uvjete života i rada u Hrvatskoj te u što većoj mjeri iskoristiti značajna bespovratna sredstva iz različitih fondova Europske unije.

 

  Objavljeno: 18.05.2022, 14:15h