Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Rekonstruira se potporni zid na Šubićevcu i obavlja niz komunalnih zahvata u Ulici branitelja Domovinskog rata na Vidicima

Rekonstruira se potporni zid na Šubićevcu i obavlja niz komunalnih zahvata u Ulici branitelja Domovinskog rata na Vidicima

 

 

Na području grada Šibenika u tijeku je više zahvata na komunalnoj infrastrukturi. Radovi vrijedni oko 86 tisuća kuna (bez PDV-a) obavljaju se, tako, na području Šubićevca gdje se sanira potporni zid igrališta. Budući da se, pod utjecajem vremenskih prilika i širenjem korijenja triju čempresa u neposrednoj blizini, na zidu pojavila pukotina, to je predstavljao opasnost po prolaznike i imovinu.  Stoga je, ističu u Komunalnom odjelu Grada Šibenika, u prvoj fazi bilo nužno ukloniti oštećeni zid i višak materijala odvesti na gradski deponij.

„Izvest će se na tom mjestu novi armirano-betonski potporni zid dimenzija 13,6  x  3,00  x  0,30 metara s plombama na obje strane postojećih zidova. Temeljenje se obavlja na traci dimenzija 140 x 50 centimetara u duljini zida, a vijek trajanja takve konstrukcije zida je, prema projektu, 50 godina“ – naglašavaju u Komunalnom odjelu Grada Šibenika.

Na Vidicima se, pak, na više lokacija rekonstruira Ulica branitelja Domovinskog rata kako bi se vozni profil ceste proširio na željenih 3,50 metara, nogostup na 1,20 metara te kako bi se obilježila prometna signalizacija duž cijele ulice. Na jednom dijelu ulice su uklonjeni oštećeni rubnjaci u duljini od 60 metara, a ugrađena je i pristupna rampa za uzvišeni dio parkirališta. Na drugom dijelu je rekonstruirano  proširenje zavoja zbog lakšeg prolaza vozila, na trećemu je rekonstruirano suženje nogostupa,  pa je ulica proširena u duljini od 50 metara.  Ugrađeni su novi cestovni rubnjaci te je vozni trak sada širok 3,50 metara s uzdužnim parkirnim mjestima.  Proširen je i izlaz, odnosno ulaz u dijelu ulice prema dječjem vrtiću. Izgrađen je novi polukružni zid i nogostup s popločenjem od betonskih kocki, kao i cestovnim rubnjacima.

U jednom dijelu ulice, nadalje, rekonstruirana su suženja nogostupa i proširena vozna traka s predviđenim bočnim parkingom te početnim i završnim zavojem s cestovnim rubnjacima, a sve u duljini od 19 metara.  U posljednjem,  petom dijelu,  je rekonstruiran  vodovodni šaht izvođenjem  „Z“ ploče dijelom u cesti, a dijelom u nogostupu. Predviđena vrijednost spomenutih radova je 70 tisuća kuna (bez PDV-a).

Istodobno se u Gradskoj četvrti Vidici uređuje vertikalna i horizontalna prometna signalizacija, a ukupni troškovi tog zahvata su  15 300 kuna (bez PDV-a).

  Objavljeno: 11.02.2022, 14:17h