Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Rekonstruiran prometni čvor Rokići

Rekonstruiran prometni čvor Rokići

 

 

Gotovo dva mjeseca prije roka tvrtka Strabag rekonstruirala je prometni čvor Rokići , a investicija Hrvatskih cesta vrijedna 29 milijuna kuna obuhvatila je izgradnju raskrižja u dvije razine, rješavanje prometnih tokova,  javne rasvjete, pješačkih staza, oborinske odvodnje, a dijelom i rekonstrukciju postojeće gradske infrastrukture.

Slijedi tek prekrivanje pokosa mrežom, a sve ostalo je završeno. Tim povodom čvor Rokići koji je u  funkciji od prošlog tjedna obišli su Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta i  šibenski gradonačelnik Željko Burić, njegovi zamjenici Danijel Mileta, Paško Rakić i suradnici.

Gradonačelnik Burić nije krio zadovoljstvo uspješnom finalizacijom jednog od ključnih strateških prometnih ciljeva u Šibeniku te je zahvalio  Hrvatskim cestama koje su financijski ponijele projekt i Strabagu kao stručnom, kvalitetnom i pouzdanom izvođaču radova.

„Čvor Rokići, uz dovršeni čvor Meterize,  dio su prometne strategije Šibenika u kojoj državna cesta D-8 postaje  obilaznica s ulogom spajanja jugoistočnog i zapadnog dijela grada,“ kazao je Burić te najavio nastavak projekta uređenja prometnih čvorova Njivice 1. i Njivice 2. za koje je Gradsko vijeće Šibenika već donijelo potrebne odluke, a i izdana je lokacijska dozvola.

„Potpisan je ugovor s izvođačem radova za  projekt postavljanja javne rasvjete i uređenje biciklističke staze uz državnu cestu D-8 koja će Brodaricu spojiti s gradom Šibenikom.

U tijeku je  projektiranje  za uređenje novog izlaza iz Žaborića na D-8 kod mjesne crkve, a dobrano je odmakla i procedura u projektu čvora Mandalina na sadašnjem raskrižju između centra Dalmare i Plodina, također na državnoj cesti D-8. Uslijedit će i niz projekata prometa u mirovanju izgradnjom podzemne garaže u Dragi, organiziranog parkirališta na mjestu zgrade Prve policijske postaje te uređenjem parkirališta na lokaciji Vatrogasnog doma čime će se Šibenik pozicionirati među rijetke gradove s uređenom prometnom infrastrukturom“, zaključio je Burić.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić također je pohvalio uspješan završetak čvora Rokići.

„Zadovoljstvo je doći na kraj realizacije  ovako vrijednog projekta, jednog u nizu kojeg smo zacrtali  kao strateške projekte Hrvatskih cesta i Grada Šibenika, a sve s ciljem smanjenja zagušenja prometa u samom gradu.

Ove smo godine završili i rekonstrukciju ceste D-8 na Brodarici vrijednu 16 milijuna kuna. Nastavljamo s realizacijom čvora Njivice 1. i 2. , a investicija je vrijedna oko   100 milijuna kuna. Čvor Mandalina nam je isto tako u fokusu kao jedno od najzagušenijih raskrižja u gradu Šibeniku. Dakle,  osmišljeno ulaganje u infrastrukturu državnih cesta na području grada Šibenika se nastavlja i dalje“, zaključio  je Škorić zahvalivši svim dionicima koji su projekt čvora Rokići uspješno priveli kraju.

  Objavljeno: 25.05.2021, 14:15h