Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Rektor splitskog Sveučilišta: Puna podrška razvoju visokoobrazovnih studija u Šibeniku

Rektor splitskog Sveučilišta: Puna podrška razvoju visokoobrazovnih studija u Šibeniku

 

 

Radove na izgradnji Studentskog doma Palacin obišao je danas gradonačelnik Željko Burić u pratnji dekana Veleučilišta u Šibeniku Ljube Runjića. Obilasku je nazočio i rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr.sc. Dragan Ljutić u pratnji prorektorice za znanost i inovacije prof. dr. sc. Leandre Vranješ Markić  i pročelnice Ureda rektora Ivane Petković.

„Zadovoljstvo mi je što je s nama danas rektor splitskog Sveučilišta te što ima priliku uživo vidjeti sve lokacije koje će biti središte studentskog života u Šibeniku. Netom prije dolaska na Palacin obišli smo prostore Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, a zatim ćemo obići i područje bivše vojarne Ante Jonjića koju namjeravamo iskoristiti za daljnji razvoj i jačanje visokog obrazovanja u našem gradu. Grad Šibenik pružit će financijsku podršku Veleučilištu u Šibeniku u uspostavi Studija sestrinstva, a sve s končanim ciljem od kojeg ne odustajemo, a to je osnivanje vlastitog Sveučilišta.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

„Neizmjerno mi je drago biti u svom gradu, budući da poznam sve ovo lokalitete. Sve što se u Šibeniku posljednjih godina događa je jedna fenomenalna renesansa. Posebno mi je drago što ste prepoznali da zajednici samo znanost i znanje donose napredak. Sveučilištu u Splitu bit će izuzetno drago pomoći i pružiti ruku da se u Šibeniku napravi jedna jezgra pravog sveučilišta koje će biti spremno za horizontalnu suradnju sa sveučilištima u susjednim dalmatinskim gradovima. U tome imate našu punu podršku, a mogućnosti koje Šibenika ima treba iskoristiti.“, poručio je rektor Ljutić.

Dekan Ljubo Runjić istaknuo je kako su radovi na izgradnji Studenskog doma vrijednog preko 80 milijuna kuna u poodmakloj fazi, a useljenje prvih studenata očekuje se u ljetnom semestru 2022. godine.

„Sa svojih 332 kreveta, apartmanima za gostujuće profesore, sobama prilagođenim osobama s invaliditetom, studentskim restoranom, kantinom, knjižnicom i čitaonicom uvjete studiranja u Šibeniku podignut ćemo na europsku razinu.“, zaključio je Runjić.

Nakon obilaska radova na Palacinu, posjetili su lokaciju bivše vojarne Ante Jonjića koju Grad Šibenik planira staviti u funkciju, a potom je održan radni sastanak u Centru za nove tehnologije i poduzetništvo „Trokut“. Na sastanku je još jednom iskazana puna podrška splitskog Sveučilišta svim projektima Grada Šibenika usmjerenim na jačanje visokoškolskog obrazovanja.  

  Objavljeno: 26.05.2021, 14:59h