Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Rokovi će se produžiti, projekti sv. Mihovil i Banj će se nastaviti i završiti

Rokovi će se produžiti, projekti sv. Mihovil i Banj će se nastaviti i završiti

 

 

Projekti izgradnje ljetne pozornice na kaštelu sv. Mihovila i uređenje gradske plaže Banj ne smiju biti upitni te se nastavljaju u produženim rokovima. Zaključak je to današnje konferencije za medije na kojoj su gradonačelnik Željko Burić i zamjenik Danijel Mileta izvijestili javnost o zatečenom i trenutnom stanju spomenutih projekata, kao i o situaciji s gradskim proračunom.

Projekt izgradnje ljetne pozornice na kaštelu sv. Mihovila trenutno je u kašnjenju od tri mjeseca, s tendencijom da zakasni još tri. Rezultat je to nekoordiniranosti sudionika u projektu; projektanta, stručnog nadzora, konzervatora, izvođača i Grada Šibenika kao naručitelja. Pojavili su se i konkretni tehnički problemi u izvođenju radova na terenu koji će biti otklonjeni preprojektiranjem, konkretno u slučaju gusterni na kaštelu koje će se zaštiti i očuvati. Gradonačelnik Željko Burić sastao se s predstavnicima SAFU – a na terenu koji su uvažili činjenično stanje i odobrili produljenje roka završetka radova za šest mjeseci. Osnovana je i radna grupa od strane Grada koja će koordinirati projekt i rješavati probleme. Obzirom da se radi o izoliranom području, radovi će se intenzivirati nastaviti i za vrijeme turističke sezone.

Što se tiče gradske plaže Banj, projekt će se dovesti do kraja. Objekt će se zaštiti, a obzirom da se radi o unutrašnjim radovima, pokušat će se omogućiti da se radovi nastave i za vrijeme sezone.

„Važno je da se objekt što prije završi jer on neće biti samo u funkciji plaže i turizma, već i na korist gradu i njegovim stanovnicima kroz svoje sadržaje“, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

Šetnica Banj – Pekovac će dobiti privremenu dozvolu i bit će otvorena do 15. srpnja. Radovi su trenutno intenzivirani, a najvažnije je da se uspostave sigurnosni uvjeti i da se postavi ograda. Do 1. srpnja plaža će se otvoriti za javnost, a do tada se apelira na građane da budu strpljivi i ne kupaju se na plaži iz sigurnosnih razloga jer je plaža jedno veliko gradilište. Raspisan je i natječaj za ugostiteljske objekte koji će se ovo ljeto nalaziti na plaži do konačne izgradnje samog objekta.

Na stanje u proračunu Grada Šibenika osvrnuo se zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta. Proračun će ići u rebalans jer se ne puni prema očekivanjima. U prvih pet mjeseci godine napunio se 2/3 od planiranog za to razdoblje, što nije dovoljno, pa je potrebno pojačati punjenje i ići u rebalans, tim više što su sredstva za cjelogodišnje tekuće i investicijsko održavanje komunalne infrastrukture velikim dijelom potrošena u prvih pet mjeseci. Grad Šibenik trenutno ima 38 milijuna kuna obveza, dok potraživanja prema pravnim i fizičkim osobama iznose 46 milijuna kuna.

„Zbog ovakvog stanja u proračunu, nastojat ćemo projekte i obveze poredati po prioritetima“, istaknuo je Mileta na kraju.

  Objavljeno: 19.06.2013, 13:15h