Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šest mjeseci rada Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut

 Šest mjeseci rada Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut

 

 

Centar za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut danas obilježava šest mjeseci rada. Tim povodom danas je u digitalnom centru Šibenika u Mandalini održano neformalno druženje stanara Trokuta kojem je nazočio gradonačelnik Željko Burić.

„S veseljem i optimizmom pratimo priču koja se razvija u Trokutu. Drago nam je što je već u pola godine svog rada Trokut postao mjesto koje okuplja mlade poduzetnike iz Hrvatske, ali i svijeta. Vi ste oni koji nas vode u budućnost, koji imate ideje i najmanje što možemo je osigurati vam uvjete za rad i razvoj.“, poručio je poduzetnicima gradonačelnik Željko Burić.

Direktorica Diana Mudrinić predstavila je rezultate u proteklom razdoblju, projekte NEET akademija i Inkubator 2021 te nove pozive namijenjene mladim šibenskim poduzetnicima, informatičarima i nezaposlenima.

„U Trokutu trenutno boravi šest digitalnih nomada dok su u coworking prostoru 33 stanara. Prostore Trokuta koristi ukupno 18 tvrtki. Širimo kapacitete jer nam je popunjen open space, a objavljen je i poziv za Inkubator 2021. Pokrenuli smo NEET akademiju koja je trenutno u tijeku. U proteklom razdoblju održan je niz besplatnih radionica namijenjenih Šibenčanima, kao i meetup-ova na temu blockchaina, javascripta i sl., a uveli smo i mogućnost plaćanja kriptovalutama .“, istaknula je Mudrinić.

Zahtjev za prijem u Inkubator za nove tehnologije Trokut Šibenik d.o.o. mogu zatražiti sve fizičke i pravne osobe koje pokreću svoje poslovanje iz područja IT ili IKT sektora, kreativnih industrija i inovacija, poduzetnici početnici i postojeći poduzetnici iz navedenih područja.

Trokut pokreće Poduzetnički inkubator 2021 u području IT-a, kojem je cilj osposobiti male i srednje poduzetnike na širem području Grada Šibenika kako bi bili konkurentni na domaćem i stranom tržištu. Kako bi i u tomu uspjeli cilj je da svaki poduzetnik prođe kroz ciklus od 6 modula. Svaki modul traje tjedan dana tijekom kojih se s poduzetnicima radi „deep-dive“ u samu  tematiku, a na tjednoj razini se dodatno unaprjeđuju prezentacijske vještine polaznika poduzetničkog inkubatora.  Za vrijeme trajanja inkubatora svi polaznici će imati pristup mentorima koji će s njima raditi i  usmjeravati njihov razvoj. Prijave su otvorene do 31.03.2021., dok ukupni osigurani iznos nagrada za najbolje poduzetničke inovacije u sklopu ovog Programa iznosi 100.000,00 kuna.

  Objavljeno: 29.03.2021, 12:24h