Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Sezona koja je pred nama bit će jako uspješna - Održana sjednica Skupštine Turističke zajednice Grada Šibenika

Sezona koja je pred nama bit će jako uspješna - Održana sjednica Skupštine Turističke zajednice Grada Šibenika

 

 

„Do kraja prosinca 2022. godine na području Turističke zajednice grada Šibenika ostvareno je ukupno 1.069.212  komercijalnih turističkih noćenja tj. 21 % više  u odnosu na proteklu godinu kada je ostvareno 882.758  noćenja te 233.856  dolazaka, što je 24 %  više nego 2021. g. kada je ostvareno 187.877 dolazaka. Uspoređujući s rekordnom 2019. g., ostvareno je 80 % noćenja te 72 % dolazaka“, kazao je na sjednici Skupštine TZ grada Šibenika direktor Dino Karađole.

Prosječan broj dana boravka svih gostiju na području TZ grada Šibenika u komercijalnom, nekomercijalnom i nautičkom smještaju je ukupno iznosio 5,03 dana.

Najbrojniji strani gosti na našem području su i dalje turisti iz Njemačke koji su ostvarili  221.964 noćenja te 37.427 dolazaka, potom Poljaci sa 99.267 noćenja i 15.260 dolazaka, Nizozemci  sa 60.382 noćenja i sa 11.866 dolazaka te državljani Austrije sa 54.374 noćenja i 10.917  dolazaka.

TZ grada Šibenika kontinuirano radi na brendiranju destinacije, provodi istraživanje mišljenja stanovnika o turizmu u destinaciji, razvija motive dolaska gostiju s naglaskom na cjelogodišnju ponudu. Ciklo i pješački turizam, eno-gastro turizam, promicanje manje poznate materijalne i nematerijalne baštine, organiziranje kulturnih, zabavnih i sportskih manifestacija s posebnim naglaskom na projekte u predsezoni i posezoni, promicanje turističkih usluga za osobe u nepovoljnom položaju, starije osobe i osobe s invaliditetom - samo su neke od aktivnosti koje provodi Turistička zajednica kako bi Šibenik što bolje pozicionirala na turističkoj karti.

Izrađena je i „Strategija održivog razvoja turizma u Šibeniku/Strategije razvoja regenerativnog turizma“ koja dugoročno potiče suradnju destinacije i gosta, na obostranu dobit.

„U kontinuitetu se radi na podizanju kvalitete ponude i s ponosom možemo reći da se danas Šibenik na našoj obali izdvaja kao grad kulture i bogate baštine koja posjetitelje ostavlja bez daha. Cilj nam je produženje sezone i razvoj cjelogodišnje ponude u što se izvrsno uklapaju brojni atraktivni sadržaji te Adventura koja se u Šibeniku brendirala na drugačiji način, također potičući kvalitetu. Intenzivne su pripreme za sezonu koja je pred nama i vjerujemo da će biti jako uspješna“, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić, predsjednik Skupštine TZ Grada Šibenika.

Početak ovogodišnje sezone označit će tradicionalna manifestacija Uskrsni doručak kojoj je cilj objediniti kulturnu baštinu i gastro ponudu. Također, realizirat će se i Večeri šibenske klapske pjesme, manifestacija Pidoče i debit se vole, Opsada Šibenika-Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku, Light is life te brojne druge sportske i ekološke akcije.

Turistička zajednica grada Šibenika nastavlja i s programima potpore s ciljem podizanja  kvalitete cjelokupnih usluga. Aktivnost se odnosi na ugostitelje i OPG-ove, poticanje razvoja kongresnog i nautičkog turizma, očuvanje baštine, potpore stanovnicima i obrtnicima stare gradske jezgre u vidu nabave zelenila i cvijeća, uređenje okoliša u turističkim zonama i sl.

„Prošlogodišnji početak sezone još uvijek je bio pod utjecajem pandemije uzrokovane virusom COVID 19, a ove godine ćemo startati bez ograničenja. Prema podacima iz e-visitora vraćaju nam se i gosti s drugih kontinenata koji su u prošloj sezoni bili manje zastupljeni“, kazao je Karađole.

Članovi Skupštine TZ grada Šibenika na jučerašnjoj, 6. sjednici Skupštine usvojili su Izvješće o radu direktora ureda za 2022. godinu te Izvješće o izvršenju Programa rada za 2022. godinu, Izvješće o radu Vijeća TZ grada Šibenika za 2022. godinu te Izvješće o provedenom nadzoru poslovanja Turističke zajednice odrađeno od strane neovisnog revizora.

  Objavljeno: 29.03.2023, 14:03h