Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenik će dobiti treću malu knjižnicu na otvorenom

Šibenik će dobiti treću malu knjižnicu na otvorenom

 

 

Grad Šibenik dobit će treću malu knjižnicu na otvorenom, a ovog puta  Radio Šibenik uz podršku Grada Šibenika i Kulturne udruge Fotopoetika poklanja ju svim svojim sugrađanima i posjetiteljima Krešimirovog grada. Ta će knjižnica, djelo Marija Jurasa, poznatog kao Lulas, službeno biti predstavljena u petak 30. travnja, s početkom u 10 sati, u Rasadniku na Vidicima, u Šibeniku.  

'Ja ležim u krevetu i čekam ritam, da me muzika ponese. Kao u snu bogata sam smaragdnih uvala, borova, rtova, pećina, stalagmita', kazala je velika Vesna Parun u intervju 2014. godine (Moj svijet). Upravo Vesni Parun,  Županijski radio Šibenik posvećuje knjižnicu na otvorenom  'Salto Mortale' za koju su temelji postavljeni već ovog utorka, 27. travnja, u popodnevnim satima, a 'ruku je dao' i dogradonačelnik Šibenika, Paško Rakić.

'Kako je Šibenik grad prijatelj djece, grad mladih, tako bi i da je grad kulture i da kulturu disperziramo iz užeg centra grada u druge dijelove grada. Ovog puta smo otišli u Rasadnik koji je donedavno bio zapušten park, a sad je primjer uspješne suradnje gradske uprave s predstavnicima četvrti i pretvaramo ga u urbani dnevni boravak. I nadam se da je ovo samo jedan u nizu aktivnosti širenja kulture', poručio je dogradonačelnik Rakić.

Knjižnica 'Salto Mortale' treća je takva u Šibeniku, a ova je svoje mjesto našla pod krošnjama visokih borova u Rasadniku – mjestu bogatog sadržaja za kvalitetno provođenje vremena sugrađana svih godišta, od najmlađih do najstarijih.

'Ovim projektom, jer Salto Mortale jest prvenstveno projekt koji će trajati dva mjeseca, a Šibenčanima će donijeti pregršt lijepih stvari na mjestima za koje to ne bi nikad ni pomislili, želimo naš grad obogatiti upravo onim sadržajem koji naših sugrađani vole, a za koji se pokazalo da polako postaje brend grada. Ni lokacija nije izabrana slučajno. Naime, Rasadnik je okupljalište brojih Šibenčana, malih i velikih te se nalazi na putu do budućeg studentskog centra Palacin. Željeli smo zaokružiti priču i mjestu dodati kulturnu, književnu notu',  kazala je dugogodišnja urednica, Živana Podrug.

Ni ime Vesne Parun nije uzeto slučajno. Knjižnica nosi naziv njene zbirke pjesama objavljene 1981. godine čime se ide u susret obilježavanju stote obljetnice rođenja velike pjesnikinje 10. travnja 2022. godine. Također, Radio Šibenik i partneri  ovim se projektom pridružuju obilježavanju 2021. godine kao Godine čitanja po odluci Ministarstva kulture i čitanja.

 

 

 

  Objavljeno: 28.04.2021, 13:39h