Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenik je domaćin jakog ženskog turnira u tenisu

Šibenik je domaćin jakog ženskog turnira u tenisu

 

 

U povodu internacionalnog teniskog turnira ITF W25 "Šibenik Open 20222." danas je na terenima Teniskog kluba Šubićevac održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen jedan od najjačih teniskih turnira koji je održan u Šibeniku, a čiji glavni ždrijeb počinje u srijedu.

„Nakon što smo prošle godine organizirali četiri turnira čiji je nagradni fond bio 15 tisuća dolara, ove godine smo dobili i organizirali turnir vrijednosti 25 tisuća dolara, što nas zapravo stavlja u organizatore jednog od najboljih turnira u Hrvatskoj. Kvalifikacije igraju 44 igračice, a 34 su u glavnom turniru. Kolika je jačina turnira, svjedoči i to da imamo igračice koje igraju grand slamove“, istaknula je direktorica turnira Iva Čogelja Juras.

Potpredsjednik Hrvatskog teniskog saveza Neven Nakić dodao je kako mu je iznimna čast i zadovoljstvo biti dijelom turnira koji je polog i temelj za buduće uspjehe šibenskog tenisa.  

„Na putu smo, odnosno vrlo blizu smo realizaciji projekta teniske dvorane te ćemo na taj način ovakve turnire organizirati u što većem broju. Moram reći kako smo prošle godine prilikom organizacije turnira iz serije 15 imali u Šibeniku preko 10 tisuća noćenja te da smo zaradili dobru reputaciju u teniskim krugovima“, rekao je Nakić.

Direktor HTS-a Vladimir Jovanoski kazao je kako mu je drago da su u Hrvatsku ponovno vratili profesionalne turnire te da je Šibenik prihvatio organizaciju ženskog turnira.

Paško Rakić, viši stručni suradnik za udruge civilnog društva i sport Grada Šibenika, naglasio je kako i ove godine Grad Šibenik čvrsto i konkretno podupire i pomaže organizaciju turnira.

„Grad Šibenik je grad sporta, ali i grad turizma te je jako važno uvidjeti samog održavanja turnira. Naime, ovdje se spaja čvrsta sinergija sporta i turizma te ovako produžujemo turističku sezonu. Nadam se da ovo nije posljednji turnir te da će marljiva ekipa iz TK Šubićevac i naredne godine organizirati ovakav turnir“, kazao je Rakić.

Podršku turniru dali su, osim Grada Šibenika i Hrvatskog teniskog saveza, Ministarstvo turizma i sporta, Nacionalni park Krka, JU Športski objekti Šibenik, Zajednica sportova Grada Šibenika, Turistička zajednica Grada Šibenika, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, Vodovod i odvodnja, Lučka uprava Šibensko-kninske županije te Hotel Imperial.

  Objavljeno: 03.10.2022, 12:54h