Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

„Šibenik Open“ uvršćuje Šibenik na tenisku kartu svijeta

„Šibenik Open“ uvršćuje Šibenik na tenisku kartu svijeta

 

 

„Šibenik Open“ naziv je turnira tenisača koji će Šibeniku narednih dana osigurati uvrštenje na svjetsku kartu „bijelog sporta“ budući da će se bodovati za profesionalnu ATP listu. U organizaciji Teniskog kluba „Šubićevac“, Hrvatskog teniskog saveza (HTS)  i Grada Šibenika  turnir će se održati od 20. do 25. travnja, a već od sutra, 15. travnja,  počinju pretkvalifikacije i kvalifikacije za taj važni sportski događaj čiji je nagradni fond 15 tisuća američkih dolara.


 Kazano je to na današnjoj najavnoj konferenciji za novinare „Šibenik Opena“ u hotelu „Jadran“ na kojoj je Paško Rakić, zamjenik gradonačelnika Šibenika sudjelovao i u ulozi direktora turnira, a o značaju događaja govorili su Neven Nakić, dopredsjednik Hrvatskog teniskog saveza, Ivica Kostanić, predsjednik Teniskog kluba Šubićevac, Iva Čogelja, zamjenica direktora turnira te Vladimir Jovanoski, izvršni direktor Hrvatskog teniskog saveza. 
- Višestruka je  važnost „Šibenik Opena“ kako za grad Šibenik, kao domaćina – tako i za promociju tenisa i sporta općenito, a napose  za mlade sportaše kojima će ovo biti prilika da zakorače u profesionalni teniski svijet. Ovim događajem se grad Šibenik, uoči turističke sezone, upisuje na svjetsku kartu tenisa što je izuzetan uspjeh,  ali i odgovornost – rekao je Rakić koji je, ispred Grada Šibenika,  zahvalio TK Šubićevac i HTS- u na prilici i povjerenju da se iskuša u organizaciji turnira. Najavio je daljnja ulaganja u šibensku sportsku i tenisku infrastrukturu.


O odličnoj suradnji s čelnim ljudima grada Šibenika, obnovljenim teniskim terenima i budućim planovima, pak,  govorio je Neven Nakić.  
-Infrastruktura na terenima je u potpunosti obnovljena, pa možemo reći da je ovaj turnir možda kamen temeljac kojega postavljamo i za buduće infrastrukturne pothvate, posebno tenisku dvoranu, odnosno teniski centar na Šubićevcu – kazao je Nakić, dok je Ivica Kostanić  naglasio kako je TK „Šubićevac“ u organizacijskom smislu  u potpunosti spreman za događaj ovakvog ranga.
- Naš Klub je osnovan prije četrdeset godina i imamo dosta iskustva. Ovo je svakako izazov, no vjerujemo da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu- rekao je Kostanić i zahvalio Zajednici sportova Grada Šibenika na dodijeljenom priznanju za 40 godina uspješnog djelovanja.


Iva Čogelja potvrdila je da su pristigle brojne prijave sudionika, od čega je 80 posto iz inozemstva.
-Ovo je veliki poticaj za daljnji razvoj ne samo šibenskog, nego i hrvatskog tenisa, a na nama kao domaćinima je da se iskažemo u organizaciji turnira te u posebno izazovnim visokim standardima epidemioloških uvjeta – zaključila je Čogelja. 
Da je Šibenik već bio domaćin ženskim profesionalnim turnirima podsjetio je Vladimir Jovanoski koji je poručio da će „Šibenik Open“ gledatelji imati priliku pratiti posredstvom video streama na internetskim stranicama HTS-a i TK „Šubićevac“.

 

  Objavljeno: 14.04.2021, 12:35h